Kode57 Enji: Ferrari Enzo designer heeft het nog steeds in zijn vingers

kode57

Een soort van KTM X-BOW met V12, 692 pk en een Ferrari-eske styling. Ken Okuyama weet nog steeds waar 'ie mee bezig is. Dat bewijst deze Kode57 Enji.

Ken Okuyama, niet de meest bekende designer in autoland. Desalniettemin was hij betrokken bij enkele zeer bekende auto's. Of klinkt die Porsche 911 (996), Ferrari 599, Ferrari Enzo en Maserati Quattroporte niet bekend in de oren? Al was 'ie bij zijn jaren dienst ook verantwoordelijk voor de Mitsubishi Colt CZC.

Nu goed, buiten dat Japans vuiltje op de zakdoek heeft de man dus een knap parcours afgelegd. In 2006 richtte hij zijn eigen bedrijf op, in 2008 was daar al zijn eerste auto, de K.O. 7 Spider. Een soort van Ariel Atom zeg maar.

 kode57

Acht jaar later is er deze Kode57 Enji. Niet meer gelijkende op de Ariel Atom, wel op de KTM X-BOW. Het is te zeggen, in realiteit heeft de conceptwagen vooral veel weg van de Pininfarina Rossa uit 2000 maar dan met een modern kleedje. Voorin een 6-liter V12 met 692 pk, leeggewicht is 1.600 kilogram. Cijfers waarmee je gerust buiten kan komen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws