Audi Q8 concept is voorbode SUV-vlaggenschip

audi-q8-concept-2017_03

Op het autosalon van Detroit heeft Audi het doek getrokken van haar Q8 concept, een conceptuele luxelounge voor vier personen dat in 2018 een productie-afgeleide krijgt. Of hoe de Q7 een stapje opzij mag zetten...

Was de Q7 jarenlang het grootste dat Audi te bieden had op SUV-vlak, dan mag die mastodont in 2018 een stapje opzij zetten voor de Q8. Daarvan krijgen de Noord-Amerikanen een voorbode te zien op het autosalon van Detroit, een concept die door het leven gaat als Q8 concept. Droog op z'n Duits zeg maar.

Visueel oogt de potige SUV extreem scherp dankzij een front dat voor bijna 100 procent uit grille bestaat (het heeft eigenlijk nog lang geduurd) en een strak uitgesneden achterkant. Met z'n +5 meter zal het alvast een opvallende verschijning zijn in de file. Binnenin plaats voor vier en minimalisme ten top. Getuige de schermen die volledig zijn geïntegreerd in het dashboard. En o ja, in de koffer kan je 630 liter kwijt, het is maar dat je het weet.

audi-q8-concept-2017

Plugger

Hoewel je zou denken dat het hier om een elektrische wagen gaat is die eer weggelegd voor de Q6. De Q8 doet het met plug-intech. Een 3-liter V6 TFSI met 333 pk werkt samen met een elektromotor. Het resultaat is een systeemvermogen van 442 pk en 700 Nm koppel. Dankzij een puur elektrische range van 60 kilometer stuikt het normverbruik en de CO2-uitstoot op 2,3 L/100 km en 53 g/km CO2.

audi-q8-concept-2017

Verdeling van de kracht gebeurt naar Audiaanse normen over de vier wielen via een 8-traps automaat. Verwacht iets minder koolstofvezel en kleiner schoeisel voor de uiteindelijke productieversie die in 2018 ten tonele moet verschijnen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

suv

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws