Citroën C-Aircross Concept is C3 Picasso van de toekomst

citroen-c-aircross-concept-2017_01

Viel de huidige C3 Picasso al op door z'n polariserende looks, dan belooft zijn spirituele opvolger daar nog eens driedubbel opvallend over te rollen. Deze C-Aircross Concept moet daarvan alvast de voorbode zijn.

MPV wordt compacte SUV. Het is het verhaal van de Renault Scénic en lijkt ook het lot van de C3 Picasso. Want met de C-Aircross Concept toont Citroën welke richting ze uit zullen gaan met de 'familie-C3'. Waardoor het aannemelijk is dat 'Picasso' in een hoekje mag gaan schilderen om plaats te maken voor een C3 Aircross.

Momenteel vooral nog een concept, deze C-Aircross. Alleen zijn ze de laatste tijd zo uit te doos aan het designen bij Citroën dat je bijna zou denken dat dit gewoon een productieversie is. Met airbumps die overlopen in de beschermstrook onderaan en een iets hogere rijhoogte ten opzichte van de C3. Denk het zwierige motiefje op de plastiek even weg, plaats normale zijspiegels en je krijgt een idee van hoe de productieversie er uit zal zien.

citroen-c-aircross-concept-2017

De in de tegenovergestelde open gaande achterdeuren kunnen misschien wel eens blijven, omdat de Fransen pochen over het ontbreken van de B-stijl om instappen te vergemakkelijken. Net zoals de aparte C-stijl trouwens. Die ziet er niet enkel speciaal uit door de vinnen erop, ze zouden een daadwerkelijk aerodynamisch effect hebben.

Minimalisme

Kwam het interieur van de C3 Picasso nog uit de abstracte periode, dan druipt het minimalisme van het interieur deze C-Aircross Concept. Zwevend schermpje, zwevende head-updisplay voor je neus en een lintje om je smartphone onder te steken. Daarmee moet je het doen. De nodige opbergruimten en comfortabele stoelen moeten het familiegevoel onderstrepen.

citroen-c-aircross-concept-2017

Dit wordt nog eens extra in de verg gezet door de hoofdsteunen die ingebouwde luidsprekers en een microfoon hebben. Vooral dat laatste zorgt er voor dat je achteraan een normaal gesprek kan hebben met voorste passagiers zonder dat je naar voor moet leunen om te horen wat ze zeggen.

Op het autosalon van Genève zal Citroën deze C-Aircross Concept voorstellen. Waarna het wachten is op de productieversie die hopelijk niet te hard afwijkt van dit gek hersenspinsel.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 4 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Alfred 12:13
afbeelding van Alfred

Ongetwijfeld een van de lelijkste creaties ooit. Inspiratie waarschijnlijk op het toilet gehaald! Ik ben blij dat onze Oosterburen tenminste wel auto's kunnen maken, want dit gedrocht mag je niet eens auto noemen!

B4 18:55
afbeelding van B4

Het design past wel bij een Citroën... maar op van die computersketchen kan je moeilijk afgaan

Hendrik 19:53
afbeelding van Hendrik

Ze hebben 1 model C4 Cactus dat redelijk scoort, en nu gaan dus alle volgende modellen er ongeveer hetzelfde uitzien, het begon reeds met de vernieuwde C3....
Wegwezen alweer...

Wim 09:29
afbeelding van Wim

Echt mij stijl is het niet maar ik kan Citroën wel enorm appreciëren voor het anders zijn, auto's lijken al te veel op elkaar

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws