Audi E-Tron Sportback Concept schittert in Shangai

audi-e-tron-sportback-concept-2017_01

En met meer dan 250 led's op z'n snuit kan je dat schitteren vrij letterlijk nemen. Of deze elektrische crossover coupé ook bij Audi Vorst in elkaar mag geschroefd worden?

Als een op hol geslagen lama spuugt de Volkswagen Groep elektrische concepts uit. Een koerswijziging waar vooral Volkswagen en Audi het voortouw nemen. Zo was er al de E-Tron Quattro die in Brussel zal gebouwd worden, nu is er ook de E-Tron Sportback. het coupébroertje van de E-Tron Quattro zeg maar. Verkooppunt voor deze concept die in China vanonder het doek werd gehaald zijn de +250 led's over de voorsnuit. Zoveel stuks dat zelfs het ringenlogo in de grille een led-kuur krijgt.

audi-e-tron-sportback-concept-2017

De beweegreden daarachter blijft wat dubieus. Audi zegt dat de led's in verschillende patronen oplichten waardoor de auto met andere auto's kan communiceren op de weg. Al gaan wij er vanuit dat dit vooral een gevalletje 'aandacht trekken op een autobeurs' is. Op zich niets mis mee natuurlijk.

430 elektrische paarden

Onder de glitter-carrosserie een 430 pk sterke elektrische aandrijflijn die dankzij een 95 kWh-batterij de Audi 500 kilometer ver moet brengen. In 2019 zou een productie-afgeleide het daglicht zien. Of die ook geassembleerd zal worden bij Audi Vorst is op dit moment nog niet duidelijk, al zijn ze daar nu naar alle waarschijnlijkheid enkele kaarsjes aan het branden.

audi-e-tron-sportback-concept-2017

En o ja, we zijn er niet echt op in gegaan maar kijk je voorbij die led-fetisj, dan is dit misschien de knapste Sports Activity Coupe die op de markt zal verschijnen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws