Is deze E Prototype Honda's toekomstig succesnummer voor Europa?

honda e concept 2019

Honda zal dit najaar nog een compacte elektrische hatchback op de markt brengen met achterwielaandrijving, elektrische range van 200 kilometer en bakken charisma. Staat Honda in Europa wederop met een elektrische line-up? Deze E Concept lijkt alvast het startschot daarvan te geven.

We moeten er geen doekjes om winden, Honda en Europa, het zijn geen al te beste maatjes meer. Het Japanse merk heeft het dan ook een decennia nagelaten om fors te investeren in onze markt. Waardoor de huidige line-up van Honda in Europa bestaat uit modellen die Europeanen eigenlijk niet zoeken. Daar komt misschien wel spoedig verandering in, want het merk stelt voorop dat tegen 2025 twee derde van haar verkoop op ons continent zal bestaan uit hybrides, EV's of waterstofwagens.

De line-up die potten moet breken

Die hybride, die kennen we al, in de vorm van de CR-V Hybrid. Een waterstofauto, die hebben ze ook bij Honda. Nu is het uitkijken naar de elektrische inzending. Lang over de horizon zal je evenwel niet meer moeten kijken want dit najaar komt het merk al met haar elektrische auto op de proppen. Op het salon van Genève volgende week gaat deze E Concept het productiemodel nog even vooraf.

honda e concept 2019

Die E Concept is een guitige compacte hatchback met achterwielaandrijving en een range van zo'n 200 kilometer. Dat klinkt wat povertjes maar Honda zet deze auto in de markt als een compact - en daardoor mogelijks betaalbaar - alternatief voor stadsmensen of gezinnen die graag een elektrische auto als tweede wagen op de oprit willen parkeren. Specs doet Honda - buiten die range - nog niet uit de doeken, wel laat het merk nog even vallen dat je 80% van de batterij op moet kunnen laden binnen de 30 minuten. Aan een snellader, zonder twijfel.

honda e concept 2019

Eentje om naar uit te kijken, deze Honda EV...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws