Live: Mitsubishi Mi-Tech is buggy met gasturbine! (2019)

Mitsubishi Mi-Tech concept 2019

Mitsubishi lijkt eigenhandig het autosalon van Tokio te hebben gewonnen met deze Mi-Tech, een stoere buggy met 5 (!) motoren waarvan er eentje een gasturbine is. Loop nog niet naar de dealer, het is een concept... uiteraard.

De toekomst van Mitsubishi ziet er rooskleurig uit. Want het Japanse bedrijf dat door woelige tijden ging zit nu veilig onder de warme vleugels van Nissan en Renault. Ook al zijn die pleegouders onderling een stevig robbertje aan het vechten (iets met de CEO), Mitsubishi beschikt plost wel over de nodige ademruimte om uit de doos te denken.

Mitsubishi Mi-Tech concept 2019

Blokkig design

Die kans greep het Japanse merk niet met beide handen, wel met beide handen, armen en niet nader genoemde lichaamsdelen. Deze Mi-Tech is namelijk buiten zijn nogal zakelijke naam een compleet van de pot gerukte concept. Te beginnen met het design. Dat design beantwoord namelijk de vraag; hoe zou een Outlander er uit zien met meer hoeken en minder dak? Als een stoere buggy! Dat is het enige juiste antwoord.

Mitsubishi Mi-Tech concept 2019

De Mi-Tech toont zonder twijfel al een voorproefje van de nieuwe Outlander op designvlak. Kijk maar naar de hoekige vormen die we ook al zagen op de nieuwe L200 pick-up van het merk. Volvo's worden steeds minder Lego-blokken op wielen, Mitsubishi lijkt de omgekeerde beweging te maken.

5 motoren!

Nu, gek gestileerde concepts... dat is niets nieuw natuurlijk. Daarmee kan je dus moeilijk het autosalon winnen. Correct! Het is namelijk de aandrijving onder deze Mi-Tech die ons even deed zitten. De Mi-Tech verbergt namelijk 5 (!) motoren. In detail gaat het over een elektromotor in elk wiel (samen met een elektrische remklauw) en een gasturbine achterin! Die turbinemotor slikt zonder verpinken gas (uiteraard) maar ook benzine, diesel, kerosine en alcohol en weet dat om te toveren in energie (voor de accu) maar ook in extreem propere uitlaatgassen.

Mitsubishi Mi-Tech concept 2019

Anders gezegd: deze Mi-Tech neemt flexfuel tot het volgende niveau. Is het einde van de wereld dus nabij, dan zit je niet zo slecht in deze Mi-Tech, gezien je zowat alles in de brandstoftank kan gieten. Wat Mitsubishi juist van plan is met deze set-up? Het elektrisch gedeelte gaat het zonder twijfel toepassen op de toekomstige generatie SUV's en crossovers. Die gasturbine? Dat lijkt ons niet meteen voor morgen.

Mitsubishi Mi-Tech concept 2019

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Peter 23:11
afbeelding van Peter

Slimme zet, een gasturbine kan het beste stroom opwekken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws