Officieel: Alpine A290_B concept is flauw zoethoudertje (2023)

Alpine A290 B Concept

Volgend jaar gaan Renault en dochtermerk Alpine de retrotoer op met een reïncarnatie van de R5. Die elektrische compacte stadswagen krijgt onder Alpine-vlag een serieuze vleug extra sportiviteit. Daarvan krijgen we nu al een voorbode in de vorm van de A290_β concept. Hoewel een visueel spektakel, krijgen we geen korreltje informatie over de technische specificaties. Flauw, Alpine.

Reikhalzend wordt er uitgekeken naar de productieversie van de nieuwe Renault R5. Want dit kan wel eens de Fiat 500-rivaal worden waar we op zitten te wachten sinds... tja... de nieuwe 500 op de markt kwam. Dat niet enkel Renault zich zal ontfermen over de R5 is al langer duidelijk. Want ook sportief dochtermerk Alpine zal een derivaat op de markt brengen. Die krijgen we nu al voor het eerst te zien in de vorm van de A290_β. Weet wel, dit is een conceptwagen.

Driezitter

Dat merk je ook meteen aan sommige designbeslissingen. Zo zou het ons verbazen wanneer Alpine besluit de productieversie van de band te laten rollen met een koolstofvezel carrosserie. De kekke 20-duims velgen, die zien we wel richting het productiemodel gaan (maar dan misschien wel een maatje kleiner). Kortom, schroef het design net wat terug en je hebt de uiteindelijke productieversie beet.

Alpine A290 B Concept

Dat doe je ook best in het interieur. Want deze A290_β krijgt McLaren F1-gewijs een centrale plaats voor de chauffeur met daarachter twee passagiersplaatsen. Het uiteindelijke productiemodel krijgt zonder twijfel gewoonweg plaats voor 4 (of 5, als je moedig bent). Met een lengte van 4,05 meter, breedte van 1,85 meter en hoogte van 1,48 meter is deze A290_β evenwel een antwoord op de gigantische elektrische SUV's die we tegenwoordig voorgeschoteld krijgen.

Specificaties, Alpine?

Toch knelt er iets aan de onthulling van deze concept. Alpine is namelijk nogal karig qua informatie. Extreem karig. Zo weten we nog steeds niet officieel of dit derivaat van Alpine voor- dan wel achterwielaandrijving zal krijgen, hoe groot de accu wordt en hoe sterk de elektromotor zal zijn. Gezien de auto volgend jaar op de markt komt, wordt het misschien toch wel tijd om klanten warm te maken, niet Renault/ Alpine?

Alpine A290 B Concept

Hoe dan ook, de productieversie van de A290_β is het startschot van een compleet nieuwe line-up bij Alpine. Zo komt er ook nog een elektrische crossover en een nieuwe generatie van de A110 die samen wordt ontwikkeld met Lotus én ook volledig elektrisch zal zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws