Renault 17 Electric concept doet je kwijlen naar meer (2024)

Renault R17 restomod 2024

Met de retrotastische 5 E-Tech die staat te trappelen om het straatbeeld in te zoemen, kijkt Renault hoe ver het zijn retrocharme door kan trekken. Deze R17 in een futuristisch jasje doet ons alvast dromen van een retrocoupé van het Franse merk. Gewoon maken, Renault!

Meteen iets pijnlijks duidelijk maken: Nee, Renault heeft hoegenaamd geen plannen om deze "R17 electric restomod x Ora Ïto" in productie te nemen. Wel gaf het Frans designer Ora Ïto (vandaar de naam) carte blanche om een moderne interpretatie te brengen van de R17 vanuit de jaren "70. Het resultaat is... meesterlijk.

Strakker, moderner

Op het eerste gezicht lijk je namelijk naar een aangepakte Renault 17 te kijken. Maar niets is minder waar. Het koetswerk van deze restomod is van koolstofvezel, de voetafdruk is breder en de lijnen strakker. De koplampen zijn vier minimalistische streepjes geworden, achteraan zien we één lange rode streep. De dikke C-stijl staat ook hier trots rechtop maar de chromen accenten werden verbannen. Merk ook de joekels van putdeksels op als velgen die verstop zitten in meer rechthoekige wielbogen.

Renault R17 restomod 2024

Vind je trouwens het uiterlijk al uitermate geslaagd, dan heb je nog niet door het raampje naar binnen getuurd. De vier tellers op het dashboard blijven present, maar zijn vervangen door digitale exemplaren. Het infotainmentscherm zit laag en kan gebruikt worden als gigantische klok met analoog motief. Het échte hout en het stof maakt dit interieur gewoonweg af. Deze R17 electric restomod x Ora Ïto kan zonder schaamte naast de nieuwe 5 E-Tech van het merk gaan staan.

Scheurijzer

Het is dus doodzonde dat Renault deze auto niet in productie zal nemen. Extra pijnlijk gemaakt door de aandrijflijn. Geen set-up van twee elektromotoren en een triljoen pk's, wel een 270 pk sterke elektromotor op de achteras en een leeggewicht van 1.4 ton. Dit is een pretje om te rijden, daar zijn we zeker van. Renault wil groots uitpakken met deze restomod tijdens het Autosalon van Parijs volgende maand. Zoek je nog een excuus om een ticket te kopen? Je hebt het net gevonden...

Renault R17 restomod 2024

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws