Kies maar: Audi S3-gamma

Nu Audi de S3 Cabriolet heeft voorgesteld is er voor elk wat wils in het aanbod van de gepeperde A3's. Maar welke zou jij kiezen, en waarom?

In basis verschillen de S3-varianten amper van elkaar. Enkel het gewicht verschilt, verder spelen ze allemaal met de 2.0 TFSI, voorzien van 300 pk en 380 Nm. Daarmee halen ze een 0-100 tijd die telkens rond de 5 seconden draait, afhankelijk van hun gewicht. Dat maakt de keuze er eentje van looks, dat en je hart.

puur

Beginnen doe je de ronde bij de S3. Die krijgt slechts drie deuren en lijkt de puurste S in het rijtje die deze vier vormen. Met een gewicht van 1.390 kg is hij ook de lichtste uit het rijtje, het verschil met de anderen bedraagt zowat 40 kilogram. Dat zie je in de acceleratietijd, die op papier 4,8 seconden bedraagt, in combinatie met de S-Tronic. Wil je deze, dan betaal je minimaal 39.900 euro.

audi-s3

twee deuren extra

of kies je voor de vader-versie. De S3 Sportback is iets praktischer opgebouwd met zijn vijf deuren maar ziet zijn gewicht dan weer een stukje stijgen. Daar staat tegenover dat hij meer in de koffer gestouwd krijgt, zodat ook je hond of je Ikea-kastvan je acceleraties kan meegenieten. Die twee deuren extra kosten je ook wat extra, voor 40.900 euro staat deze in handgeschakelde versie voor je deur.

audi-s3-sportback

met koffer

Wie beide bovenstaande koetswerkvarianten te mainstream vindt, kiest voor de S3 Berline. Die is minder handig maar heeft wel een fijne uitwerking van de achterkant. De kans dat je buurman je wagen van een S4 kan onderscheiden is ook kleiner. 41.950 euro is de prijs die je voor de S3 Berline betaalt, daarmee is hij een stukje duurder dan de twee hatchbacks.

audi-s3-berline-sedan

zonder dak

De vierde en nieuwste variant is de S3 Cabriolet. Die is de zwaarste uit het rijtje maar daardoor kan je wel zelf je neus in de wind steken tijdens je 5,4 seconden durende sprintje van 0 naar 100 km/u. prijzen van deze versie zijn nog niet bekend maar reken er maar niet op dat die lager zullen liggen dan bovenstaande S3's.

audi-s3-cabriolet

of...

Toch maar een ander modelletje? Bij Audi hebben ze ook nog de RS Q3 rondrijden. Zelfde vermogen, totaal andere opbouw, want hier huist nog de 2.5 vijfcilinder, al brengt die ongeveer hetzelfde vermogen (310 pk) voort. Qua centen speelt hij met zijn basisprijs van 56.500 euro dan weer op een heel andere speelplaats.

audi-rs-q3

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Carlos 19:06
afbeelding van Carlos

Een S3 sedan! Ik vind de normale A3 sedan al iets mooi in een S-trim pakje al helemaal :p.
Een RSQ3 is gewoon iets wat niet hoeft te bestaan en hoe je het aankleed ene Q3 blijft een lelijk model.

Techno Patat 22:40
afbeelding van Techno Patat

Dit! Helemaal dit! De enige reden om RSQ3 te overwegen is de vijfcilinder! Verder helemaal niet voor mij! Maar de Sedan is een knappen bak!

Glenn 19:43
afbeelding van Glenn

+1 voor de sedan
Heeft wel iets.

Adriaan 10:08
afbeelding van Adriaan

Ik kies ook voor de s3 sedan. Echt een knap moddel.

Stealth 14:30
afbeelding van Stealth

Geef mij maar de vader-versie. Misschien in het zwart, dan is het tenminste een darth-vader versie ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws