Deze Citroën DS is in betere staat dan toen 'ie uit fabriek kwam

citroen-ds-veiling_01

Trek je onze zuidergrens over, dan is het niet ongebruikelijk om een klassieke Franse wagen te vinden met meer blutsen dan een golfbal. Niet het geval bij deze DS uit 1973 die binnenkort onder de hamer gaat.

Het een en ander heeft er misschien mee te maken dat het hier over een Brits exemplaar gaat. Al is dat geen vrijgeleide, want hoewel ze op dat eiland iets minder botsauto spelen is roest en corrosie een serieus Brits probleem. Wederom telt dit niet voor deze DS Super 5, want de staat is om duimen en vingers af te likken. Meer nog, we durven stellen dat 'ie in betere staat is dan toen de Fransoos van de productieband rolde.

Daarvoor hoefde de DS trouwens niet gerestaureerd worden, want doorheen zijn gehele carrière wist het rechtsgestuurde exemplaar maar liefst 200 prijzen te winnen op verschillende meetings. Op drie september zal hij geveild worden aan Blenheim Palace in Oxford. Moeten we de veilingmeester geloven, dan breng je maar best 90,000 pond mee. Nu ja, gelukkig staat die munt toch wat lager.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws