Seat Marbella Playa is pick-up waarvan je het bestaan niet van afwist

Seat Marbella Playa

Seat zit momenteel in een regelrecht crossover-offensief, al deed het merk in 1991 al een poging tot een crossover. Verwelkom de Marbella Playa, de meest eigenaardige auto die Seat ooit ontwierp.

Als je Seat ergens niet van kan betichten, dan is het wel dat het ooit een lelijke auto heeft gemaakt. Toegegeven, het waren niet altijd kunstwerken op wielen maar archilelijk? Nee, dat ook niet. Tijd voor de Marbella Playa, een auto waar het wel helemaal fout had kunnen gaan in 1991.

Conceptuele fase

Inderdaad, "had". Want Seat nam deze concept uiteindelijk niet in productie. Het is een auto die Seat dan ook stiekem doodzwijgt. Maar om het succes van haar crossover-verhaal te vieren mocht 'ie even terug vanonder het stof. De Marbella Playa Concept moest bezoekers aan het autosalon van Frankfurt in 1991 in vervoering brengen. Het omgekeerde geschiedde, want de serene Duitser kreeg bijna braakneigingen van deze felle pick-up.

Seat Marbella Playa

Als basis werd de Seat Marbella gebruikt. De Playa werd hoger, kreeg 4x4 en een motor van 40 pk. Alsjeblieft. Daarenboven was geel de, euhm, rode draad doorheen het design. Het interieur bestond dan weer uit misselijkmakende blauwe plastic. De stof op het extra zitje in de koffer schreeuwt tenslotte ook pure jaren 90.

Seat Marbella Playa

Nu goed, de Marbella Playa Concept werd nooit realiteit... of toch wel? Want 5 jaar later lanceerde concerngenoot Skoda de Felicia Fun. Een knalgele pick-up die verdacht veel designkenmerken met deze Marbella Playa Concept deelde. Of zien we dan een samenzweringstheorie die er niet is?

Seat Marbella Playa
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws