Blijf in uw kot: 9 virtuele automusea!

-

Had je voor de coronacrisis een bezoekje aan een automuseum gepland? Niet getreurd: enkele musea hebben hun collectie virtueel tentoongesteld op Google Maps. In je kot blijven en toch de museumsfeer opsnuiven in een reisje rond de wereld? Klikken maar!

Nu het ernaar uitziet dat de coronacrisis nog wel even zal duren, zit dat bezoek aan een automuseum er deze zomer wellicht niet meer in. Toch kun je er nog steeds terecht. Virtueel dan. Er zijn musea die zelf een virtuele rondleiding geven op hun website (Audi bijvoorbeeld), andere musea die verschillende merken herbergen (zoals het Amerikaanse Petersen Automotive Museum), en nog andere waar je slechts enkele 360-gradenfoto's van bezoekers ziet (Mercedes bijvoorbeeld).

Wij beperkten ons tot musea van automerken zelf, die je (quasi) volledig kunt afwandelen in Google Maps. Even op de link klikken, daarna op de pijltjes klikken en je bent zo het hele museum door!

1. Ferrari

Het Museo Ferrari in Maranello kun je helaas niet virtueel bezoeken, maar het Museo Enzo Ferrari in het naburige Modena gelukkig wel. Er is een kleiner gedeelte in het oude gebouw, en een groter gedeelte in de imposante hal aan de overkant.

Virtueel bezoek? Hierzo!

Automuseum virtueel bezoek

2. Honda

Voor dit museum moet je virtueel even de halve wereldbol over, naar het Japanse Motegi. In de Honda Collection Hall vind je een uitgebreide inventaris van zowat alles wat dit Japanse merk ooit gebouwd heeft. Niet alleen auto’s dus, maar ook motoren, F1-bolides en zelfs... robots.

Virtueel bezoek? Hierzo!

Automuseum virtueel bezoek

3. Lamborghini

Weer over naar Italië, waar je ook in Sant’Agata Bolognese bij Lamborghini terecht kunt. Toegegeven, je ziet er maar een deel van de collectie en net als een echte Italiaanse auto hapert de rondleiding aan alle kanten, maar we hebben ‘m er toch ingestopt omdat je virtueel plaats kunt nemen in de auto’s waar de deur van open staat.

Virtueel bezoek? Hierzo!

Automuseum virtueel bezoek

4. Mazda

Nog in Japan krijg je ook een virtuele rondleiding in het Mazda-museum in hoofdkwartier Hiroshima. Ook daar leer je alles over het merk, van de eerste modellen over populaire klassiekers als de MX-5 tot de racegeschiedenis en technologie. Zei er iemand ‘wankelmotor’?

Virtueel bezoek? Hierzo!

Automuseum virtueel bezoek

5. McLaren

Geen museum voor deze Britten, maar een virtuele tour door het hoofdkwartier, het McLaren Technology Centre in Woking. Publiek toegankelijk is dat hoofdkwartier niet, maar zelfs virtueel is de inkomhal van het kantoorgebouw indrukwekkend.

Virtueel bezoek? Hierzo!

Automuseum virtueel bezoek

6. Porsche

Duitsland doet niet aan Google Maps of Street View, maar gelukkig kun je er wel terecht voor een virtueel bezoek aan het Porsche Museum in Stuttgart. En je kunt zowaar het volledige museum bezichtigen. Al raden we ooit een bezoek in het echt aan, al was het maar omdat de collectie regelmatig wisselt.

Virtueel bezoek? Hierzo!

Automuseum virtueel bezoek

7. Skoda

In het Tsjechische Mlada Boleslav huist Skoda al sinds jaar en dag. Net als bij Lamborghini is de virtuele rondleiding wat wankel, maar je krijgt wel een degelijke indruk van de rijke geschiedenis van het Tsjechische merk.

Virtueel bezoek? Hierzo!

Automuseum virtueel bezoek

8. Toyota

Wie zijn collectie uitgebreid geïnventariseerd heeft, is Toyota. Een virtuele trip naar het Japanse Nagoya laat je niet alleen virtueel ronddwalen in het Toyota Automobile Museum, maar ook in het Toyota Commemorative Museum of Industry and Technology.

Virtueel bezoek? Hierzo! Of daarzo!

Automuseum virtueel bezoek

9. Volvo

Afsluiten doen we onze virtuele wereldreis in Zweden, waar je iets buiten Göteborg door het Volvo-museum kunt rondlopen. Ook hier verloopt de navigatie niet van een leien dakje, maar je krijgt toch een flink stuk van de collectie te zien.

Virtueel bezoek? Hierzo!

Automuseum virtueel bezoek

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws