Uit-tip: Miniaturen kijken in Speelgoedmuseum Mechelen [Expo]

In het Mechelse Speelgoedmuseum kan je naar dezer dagen naar een collectie miniaturen gaan kijken. Het gaat om een expo van een privécollectie van een verzamelaar.

Mechelaar Eddy De Cuyper laat er tot 21 maart volgend jaar liefst 500 wagentjes zien aan het grote publiek. Het gaat slechts om een deel van zijn collectie, want eigenlijk heeft hij er ongeveer 1.200 staan.

Eddy begon 20 jaar geleden aan zijn collectie die uitgroeide van een setje kleine autootjes tot een ware etalage in zijn huis. Het best vertegenwoordigd zijn de wagens uit de jaren 50 en 60. Dat is dan ook de periode die de eigenaar het meest aanspreekt omdat de wagens in die periode volgens hem nog het meest herkenbaar zijn.

hergé

De tentoonstelling is verdeeld is verschillende groepen, waaronder eentje met de focus op de Kuifje-strips van Hergé. Een ander stuk dat de aandacht verdient is de Renault-collectie, waarvan de echte modellen nog in Vilvoorde gemaakt werden.

Een deel van de collectie werd gratis opgebouwd, maar dat kon lang niet altijd. “Toen ik aan mijn collectie begon, kostte een doorsnee exemplaar rond de 25 Belgische frank (ongeveer 0,7 euro, red.). Maar alles wordt duurder waardoor je soms tot meer dan duizend euro moet neerleggen. Daar doe ik niet aan mee. De laatste exemplaren die ik kocht, kosten rond de veertig euro. Er is uiteraard een prijsverschil in kleine en grotere exemplaren. Mijn collectie bevat zowel wagens van 10 als van 24 cm.

De tentoonstelling van de miniatuurautootjes is nog tot 21 maart te bekijken in het Mechelse Speelgoedmuseum, net buiten de Mechelse ring.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws