Volgende Nissan Qashqai gebruikt range extender

Nissan staat op het punt de volgende generatie Qashqai te lanceren. Die krijgt een variant met gewone benzinemotor en eentje met een speciale elektrische variant.

Die Nissan Qashqai e-Power wordt er eentje met een benzinemotor die toch de wielen niet aandrijft. Dat gebeurt namelijk door de geïnstalleerde elektromotor waardoor de benzinemotor als range extender fungeert.

De elektromotor in de elektrische Nissan Qashqai ken je al, het is de 191 pk en 330 Nm sterke aandrijving uit de LEAF e+ 62 kWh. Door het monteren van een benzinemotor in de aanvoerlijn kan Nissan het accupakket relatief klein houden. De 1.5 benzinemotor kan je ook al kennen, al zal je die niet vaak ervaren in de Qashqai. Want het enige doel van die motor is dus stroom opwekken, zoals dat ook het geval was bij de Opel Ampera, de BMW i3 en nog een aantal andere elektrische wagens met een hoekje af.

Je hoeft de Nissan Qashqai e-Power dan ook nooit op te laden, al moet je wel af en toe langs het tankstation voor het bijvullen van de tank voor de benzinemotor. Of Nissan op deze manier dus veel gewicht bespaart, is nog maar de vraag. Het lijkt ons echter een interessant alternatief voor de plug-in hybrides, al moet de koper nog wachten tot 2022 voor deze Nissan Qashqai e-Power op de markt komt. De reguliere Qashqai, die komt wel al dit jaar.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws