Maserati viert 95 jaar racerij met speciale modellen

Op 25 april 1926 won oprichter Alfieri Maserati de Targa Florio, in de 1.500cc klasse, dat wel. Die verjaardag vieren ze bij Maserati waarschijnlijk wel elk jaar. Omdat het nu 95 jaar geleden is zorgen de Italianen voor een aantal speciale modellen.

De overwinning was namelijk het begin van Maseratis lange geschiedenis in de racerij, waar Maserati af en toe nog een heropflakkering bij wil, denk maar aan de MC20 van recent geleden.

De modellen die Maserati voorziet staan wel iets verder af van de racebaan dan die MC20. Het gaat om een F Tributo pack voor de Ghibli en de Levante. Vooral de kleuren zijn daarbij opvallend, want Rosso Tributo rood of het blauwe Azzurro Tributo willen het gedurfde imago van Maserati benadrukken.

Er zijn ook referenties naar racewagens uit het verleden. Zo zijn er de gele remklauwen, die knipogen naar de Maserati 250F van Juan Manual Fangio uit het debuutjaar van het merk in de Formule 1. De kleurenstelling van die auto wordt ook overgenomen in de stiksels in het interieur.

De Levante F Tributo wordt geschoeid op 21 inch Anteo wielen, de Ghibli krijgt Titano wielen van hetzelfde formaat. Rondom krijgen we logo's te zien die ons eraan herinneren dat het om Tributo's gaat. Ook het Trident-logo op de C-stijl is rood gekleurd.

De wagens werden vorige week onthuld op de Shanghai Motor Show en het is nog niet helemaal duidelijk of beide speciale versies ook naar Europa komen. Naar verwachting worden de GranSport-uitrustingsniveau's aangeboden met deze F Tributo-aankleding.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws