VIDEO: VS-President Biden trekt sprintjes met loodzware Hummer EV

GMC Hummer EV pick-up

De GMC Hummer EV moet ergens bovenaan staan in de lijst van meest onwaarschijnlijke elektrische auto’s. Dat het toch allemaal naar behoren werkt bewijst Joe Biden, overdag president van de VS maar na zijn uren blijkbaar snelheidsduivel.

Tijdens zijn testritje van 10 minuten maakte het 78-jarige staatshoofd er namelijk een sport van om zo veel mogelijk sprintjes met de kolossale EV uit te voeren. Dat leidt in de video hieronder tot ietwat bizarre taferelen, misschien niet zozeer omdat de president van de Verenigde Staten zich aan het roer bevindt maar vooral omdat de loodzware Hummer zo dramatisch steigert tijdens het accelereren.

Crab Walk

Want zwaar, dat is dit apparaat zeker: volgens voorlopige informatie weegt de Hummer EV iets meer dan 4 ton. Om het gevaarte toch in slechts 3 seconden — echt waar — naar de 100 km/u te stuwen heeft hij drie elektromotoren, samen goed voor meer dan 1.000 pk. Zoals Biden demonstreert kan de Hummer EV nog een aantal andere trucjes, zoals de ‘Crab Walk’. Daarbij draaien de voor- en achterwielen in dezelfde richting om de auto zijwaarts te laten rijden. Want hoe parkeer je anders een pick-up van 5,5 meter lang.

President Biden testte de Hummer ter gelegenheid van de inhuldiging van GM’s Factory ZERO. Deze fabriek zal uitsluitend emissieloze modellen bouwen, te beginnen met deze GMC Hummer EV. De auto zal vanaf 2022 in productie gaan en blijft voorbehouden voor de Amerikaanse markt. Dat is ook maar logisch gezien zijn enorme gewicht, want bij ons wordt een auto van ruim 3,5 ton gezien als vrachtwagen. Een Europese Hummer van dit kaliber zou dus een snelheidsbegrenzer naar 90 km/u moeten krijgen, en dan heb je meteen ook niks meer aan die 0-naar-100-sprint.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws