Datsun gaat auto's maken op Lada-basis?

De omgekeerde wereld, zo lijkt het wel. De alliantie Nissan-Renault heeft haar aandeel in Lada recentelijk vergroot en op die manier kan Nissan denken aan de revival van Datsun. Dat moet hun low budget-merk gaan worden.

Hoe zit het dan precies in elkaar? Volgens LeftlaneNews wil men op basis van het platform van de Lada Granta een low cost Datsun gaan bouwen. Het ding heeft voorlopig nog geen naam maar zou tegen 2014 op de - voornamelijk Russische - markt moeten verschijnen. De vierdeursopstelling van de Granta blijft behouden maar de looks zouden volledig verschillen. Omdat ze kosten besparen zal het interieur ook niet meer om het lijf hebben dan dat van de Lada Granta.

Wat motoren betreft zien we dat Nissan ook weer op de know-how van Lada terugleunt om de diesel- en benzinemotoren te ontwikkelen. Dat lijkt ons wat vreemd aangezien Nissan volgens ons een stuk verder staat in de technologische ontwikkeling dan Lada. De Datsun zou gebouwd worden in de Russische fabriek van AvtoVAZ en ook in Indonesië. Een exacte prijs wordt er nog niet opgekleefd maar de wagen zou daar tussen de 2.000 en 4.000 euro gaan kosten.

Lada Granta

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yvesw 19:00
afbeelding van Yvesw

Allée, dan is misschien eindelijk opgeklaard wat Renault van plan was met Lada, een concurrent oprichten voor Dacia. Slimme zet van Renault! Hey, Wacht eens...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws