Tot 200 km range voor elektrische Kia Soul

Tot 200 km range voor elektrische Kia Soul

Volgend jaar komt de elektrische Kia op de markt en er steken steeds meer geruchten de kop op.

Er wordt al een tijdje gespeculeerd over de komst van een elektrische Kia Soul. Het Koreaanse merk mag dan wel succes hebben met andere modellen, de Soul was een schot in de roos van mislukte modellen binnen België. Gelukkig doet hij het in het buitenland beter en zal hij als basis dienen voor een eerste elektrische Kia.

Welke technologie er onder de kap zal schuilen is nog niet geweten. Het gerucht gaat wel dat de Kia Soul EV met één oplaad-beurt goed 200 kilometer ver kan. De sprint naar 100 zou in 12 seconden afgewerkt worden, de topsnelheid zou 140 km/u bedragen.

Verwacht wordt dat Kia de Soul EV begin volgend jaar voorstelt en de wagen internationaal zal verkopen. De prijs zou rond de 27.000 euro bedragen.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
buyck 16:49
afbeelding van buyck

Eindelijk worden elektrische wagens realistisch. Eén oplaad-beurt goed voor 200 kilometer en de nul naar 100km/h in 12 sec. en een topsnelheid van 140 km/u is niet slecht ! Al is de prijs te hoog. Eigenlijk zou hij 10 000 euro goedkoper moeten zijn. Ongeveer 17 000 euro dat zou een correcte prijs zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws