Honda bezint zich over toekomst Europese Accord

honda-accord-s-4

Volgens een Australische bron zal Honda tegen eind dit jaar beslissen of er een opvolger voor de Europese Accord komt. Het huidige model draait alweer een tijdje mee en zit de laatste tijd in wat zwaar weer.

Hoewel de Honda Accord lange tijd één van de steunpilaren van het Japanse merk in Europa was, lijkt de verkoop de afgelopen jaren sterk achteruit gegaan. In 2005 en 2006 verkochten ze nog meer dan 10.000 stuks, in 2012 waren dat 6.155 exemplaren en vorig jaar stuikte de verkoop in elkaar met slechts 1.834 verkochte Accords.

We’re absolutely committed to the current one into next year, and beyond that is the uncertainty at this time. It is [struggling, but] our focus has very much been on the wide-body Accord,” verwoordt Stephen Collins, directeur van Honda in Australië het.

eigen stijl

Hoewel er nog veel vraagtekens zijn rond de bouw van een nieuw model, kon Collins wel al kwijt dat hij niet gebaseerd zou zijn op de Acura TLX. Honda hanteert verder een verschillende strategie voor de Accord in Japan, USA en Europa. Op die verschillende markten hebben de Accords behalve de naam weinig gemeen met elkaar.

Wij suggereren alvast een lichtere dieselmotor voor de Accord, eentje die minder CO2 voortbrengt. Want hoewel de 2.2 CDTi's tot de meest betrouwbare motoren behoren, kunnen ze niet meer mee met de kleinere en fiscaal een pak voordeliger motoren van de Europese concurrentie.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
B4 20:26
afbeelding van B4

Zo onderschat en toch zo mooi, zelfs ook al begint die op leeftijd te komen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws