Toekomst Golf R400 hangt af van versnellingsbak

vw-golf-r400-01

Weet je nog de overtreffende trap van de Golf R die op het autosalon van Beijing stond te blinken. De toekomst van die Golf R400 laat Volkswagen afhangen of ze al dan wel of niet een gepaste versnellingsbak vinden voor de wagen.

Bij VW hebben ze namelijk niet meteen de gepaste DSG voor handen. Hoewel origineel enkel sprake was van een handbak, willen de Duitsers ook een automaat aanbieden om de wagen iets beter te kunnen verkopen. De huidige automaat met zes trappen in de Golf R kan maar zo'n 380 Nm aan. Niet genoeg voor de 450 Nm aan koppel die de R400 weet te produceren.

10-traps DSG

Een mogelijke kanshebber is de nieuwe DSG met tien versnellingen die laatst nog werd aangekondigd. Die kan namelijk 500 Nm koppel aan. Het zou trouwens niet eens zo'n gekke keuze zijn. De Golf R400 werd door Volkswagen gebouwd om hun technologisch kunnen te tonen. Een automaat met meer versnellingen dan dat er letters in het woord staan lijkt daarbij een slimme keuze.

Zouden jullie deze hete Golf met handbak, of met automaat nemen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
DEVOS Philip 16:39
afbeelding van DEVOS Philip

Waw super !! Nu rijd ik met de golf V Gti dsg met zes versnellingen dit zou de Max zijn dubbel pk's en bijna dubbel zo veel versnellingen GENIAAL !! Alleen nu nog de prijs meevallen en ti's bingo !! Grtjs

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws