Plant Tesla 4 nieuwe modellen voor 2018?

2013-tesla-model-s-front-2

Als we de Duitse media mogen geloven komen er voor 2018 vier nieuwe Tesla's bij: de Model 3, Model X en een nieuwe roadster en stadswagen.

De Amerikaanse autobouwer Tesla zou vier nieuwe modellen lanceren, nog voor 2018. Twee daarvan zijn ondertussen bekend: een crossover met de naam Model X en een kleinere sedan met de naam Model 3.

Daarnaast zou er ook een stadswagen en nieuwe roadster op de planning staan.

Die nieuwe stadswagen zou Model C gaan heten en zich nog onder de Model 3 gaan positioneren. De nieuwe C-segmenter zou onder de prijs van de Model 3 blijven, die kost ongeveer 25.000 euro.

Over de nieuwe roadster is het onduidelijker. Want Tesla's CEO, Elon Musk, had eerder nog aangegeven de eerste vijf jaar niet te willen denken aan een nieuwe roadster. Die stelling staat haaks op dit gerucht. Het zal hoe dan ook de moeite zijn te wachten voor de nieuwe roadster want volgens de Vice President Sales zou die in minder dan 4 seconden naar 100 km/u sprinten en alles samen een rijbereik van 322 km hebben. Dat zijn meer dan alleen beloven cijfers...

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Hans Noordsij 15:45
afbeelding van Hans Noordsij

Mogelijk vergist men zich wat de roadster betreft. Ik heb ook begrepen dat er (voorlopig) geen nieuwe komt. Er is wel kort geleden aangegeven dat er voor de bestaande roadster een upgrademogelijkheid komt (nieuwe batterij) waardoor het bereik in de buurt van de 650 km komt. Overigens is de 0-100 tijd voor de bestaande ook < 4 seconden (3,9)

Daniël Van Steenbergen 21:25
afbeelding van Daniël Van Steenbergen

Aan degenen die eens in een Tesla willen meerijden:
maak gebruik van de pendelservice van Art Nocturne Knocke (in Knokke dus) die morgen van start gaat.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws