Fiat's MX-5 heet mogelijks 124 en 124 Spider

fiat-roadster-newcar

Hoewel we allemaal een tijdlang dachten dat de samenwerking van Fiat Chrysler Automobiles (FCA) met Mazda zou zorgen voor een MX-5 afgeleide voor Alfa Romeo, lijkt het er op dat Fiat een sportieve roadster in het gamma gaat krijgen. Die kan wel eens door het leven gaan als 124.

FCA diende in Noord-Amerika een aanvraag in om 124 en 124 Spider te laten registreren. Waarmee de speculatieronde kan beginnen. Mazda en Fiat/ hebben namelijk samen gewerkt aan de MX-5. Het is te zeggen, beide merken zullen de onderhuidse technologie gebruiken. In het geval van Mazda zit dat natuurlijk in de MX-5. Bij de FCA-groep werd een tijdlang geloofd dat Alfa Romeo een MX-5 met knap gelijnde carrosserie ging krijgen.

Nu lijkt het eerder Fiat die de eer zal krijgen. Met de modelnaam 124 brengt het merk trouwens een ode aan de - wat dacht je - 124 Spider vanuit de jaren 60 - 80. Dat was een heerlijk klein sportkarretje ontworpen door Pininfarina. Benieuwd welke designrichting Fiat gaat uitgaan voor deze Italiaanse MX-5. Want ook een versie van Abarth gaat rond in de roddelgangen.

Afbeelding is een render van AutoCar

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jef 12:13
afbeelding van Jef

De Abarth versie klinkt interessant! Ben benieuwd!

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws