Roddeltijd: Alfa neemt Giulia coupe mee naar Genève

alfa-giulia-sprint-dtm-render-2

Alfa Romeo zal op het autosalon van Genève een coupé-afgeleide van de Giulia voorstellen. Dat weet Australische media te zeggen. Die moet de Audi A5 en consorten bekampen en zal door het leven gaan als Giulia Sprint.

Dat er meerdere varianten van de Giulia op de planning staan, dat is een publiek geheim. Alleen weet je nooit met Alfa hoe lang je nu juist zal moeten wachten op die modelletjes. In het geval van de coupé-afgeleide niet lang blijkbaar, want Australische media wist bij de lancering van de Giulia Down Under los te wrikken dat de Giulia Sprint al zijn debuut zal maken op het autosalon van Genève.

Die moet een Italiaans alternatief bieden voor het Duitse trio Mercedes C Coupé, Audi A4 Coupé en BMW 4 Reeks Coupé. Een Quadrifoglio-variant met 510 pk zal daarbij ook present tekenen. Een gerucht waar hopelijk waarheid achter zit. Al zullen we daarvoor moeten wachten tot begin maart.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
jre 13:13
afbeelding van jre

Fantastisch als het klopt, de wereld is een leukere plek met Alfa Romeo coupés. Maar het zou een heel vreemde zet zijn. Voor een Sportswagon is er volgens Sergio Marchionne geen markt, maar voor een coupé wel?

De 156 SW en de 159 SW hebben alvast stukken beter verkocht dan de GTV, GT en Brera

Adriaan 12:29
afbeelding van Adriaan

Ik vermoed dat Alfa zijn pijlen vooral aan het richten is naar de Verenigde Staten, en daar zijn breaks totaal niet populair, maar sedans en coupes dan weer wel...

BePa 10:30
afbeelding van BePa

1 april is toch pas over een kleine 2 maanden...?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws