Volvo: nieuwe elektrische auto in maart

Volvo nieuw elektrisch model 2021

De Zweedse constructeur Volvo legt de laatste hand aan een nieuw elektrisch model. Dat krijgt dezelfde basis als de huidige XC40, leert Automotive News Europe van Volvo-CEO Håkan Samuelsson.

Op 2 maart haalt Volvo het doek van een nieuw elektrisch model. Dat bevestigt Volvo-CEO Håkan Samuelsson aan Automotive News Europe. Veel willen de Zweden nog niet prijsgeven over de nieuwkomer, behalve dat die zijn basis zal delen met Volvo’s andere EV: de XC40 Recharge.

Het platform wordt dus het CMA-platform, dat vandaag niet alleen dienstdoet onder de elektrische XC40, maar ook onder de elektrische Polestar 2. Dat platform is niet specifiek voor elektrische auto’s ontworpen maar laat ook verbrandingsmotoren toe, waardoor de deur op een kier blijft voor hybride varianten van de elektrische nieuwkomer.

Wat voor koetswerk dat nieuwe elektrische model krijgt, is voorlopig nog koffiedik kijken. De twee conceptmodellen waarmee Volvo destijds zijn CMA-platform aankondigde, zijn intussen in productie. De 40.1 maakt vandaag carrière als Volvo XC40, de 40.2 als Polestar 2. Samuelsson spreekt wel over een “meer gestroomlijnd koetswerk”, waardoor er in de wandelgangen wordt gespeculeerd over een SUV-coupé. Een opvolger voor de V40 wordt het nieuwe model alleszins niet, zegt Samuelsson. Ondanks de populariteit van dat model, onder meer in ons land, heeft Volvo in het klassieke C-segment immers nog weinig te zoeken, vindt hij.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws