Opel wil vanaf 2028 alleen nog elektrisch

Opel elektrisch 2028

Het lijstje van automerken die de volgende jaren alleen nog elektrisch verder willen gaan wordt weer uitgebreid. Vanaf 2028 wil Opel in Europa alleen nog elektrische modellen op de markt brengen.

Opel en zijn Britse tegenhanger Vauxhall hebben hun vizier dus gericht op 2028, twee jaar eerder dan concurrent Ford. Dat wil vanaf 2030 in Europa alleen nog elektrische modellen verkopen. Een tussentijdse deadline legt Opel in 2024, wanneer alle modellen geëlektrificeerd zullen zijn. Of daar ook milde hybrides toe worden gerekend, is niet duidelijk.

Grootse plannen

De aankondiging van Opel maakt deel uit van de grootse elektrificatieplannen van Stellantis. De overkoepelende groep pompt de komende jaren meer dan 30 miljard euro in het volledige plaatje van elektrificatie. Op termijn komen er in Europa en Noord-Amerika zogenaamde ‘gigafabrieken’ voor de productie van batterijen, maar in eerste instantie wil Stellantis vier specifieke elektrische platformen ontwikkelen.

De toekomstige Opel-modellen krijgen wellicht een elektrisch platform dat een rijbereik tot 500 kilometer moet kunnen toelaten. In één trek door bevestigde Opel ook dat de Manta terugkeert als elektrisch model. Meer details wil het merk echter nog niet kwijt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws