Lamborghini: “Aventador-opvolger behoudt V12”

Lamborghini Aventador opvolger hybride V12

De Lamborghini Aventador is aan het uitbollen voor zijn pensioen. Zijn opvolger komt er in 2023, en behoudt de V12, al gaat hij wel aan de stekker. Dat zegt Lamborghini-CEO Stephan Winkelmann aan het Britse Autocar.

Ook Lamborghini ontsnapt niet aan de strengere Europese uitstootnormen. Sant’Agata Bolognese schakelt dus steeds meer over op elektrificatie, maar houdt tegelijk vast aan enkele tradities uit het verleden. De V12 blijft dus overeind, maar krijgt wel een stekker, zo laat Stephan Winkelmann aan Autocar weten.

De Aventador Ultimae heeft onder zijn motorkap dus de laatste atmosferische V12 in de geschiedenis van Lamborghini. De opvolger van de Aventador verschijnt in 2023 en wordt een plug-inhybride, maar houdt wel nog vast aan twaalf cilinders. “Het geluid en de geschiedenis blijven overeind”, aldus Winkelmann.

Geen supercondensator

Het extra gewicht van de plug-inhybride aandrijflijn baart de CEO geen zorgen: het draait volgens Wikelmann immers over de verhouding vermogen-gewicht. Meer gewicht betekent dus ook meer vermogen. De supercondensator uit de Sián zal je niet terugvinden in de Aventador-opvolger: dat beschouwt Winkelmann als een overgangstechnologie, die niet voldoende is om tegen 2025 de volledige Lamborghini-line-up gehybridiseerd te hebben en de CO2-uitstoot van het merk met 50 procent te verminderen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws