Renault binnenkort (deels) in handen van Geely?

Renault Geely

Geely - het moederbedrijf van onder andere Volvo, Polestar, Lotus en Lynk&Co -lijkt haar zinnen te hebben gezet op Renault. De Chinese gigant zou samen met een oliebedrijf een meerderheid willen nemen in Renault's afdeling van verbrandingsmotoren.

Dat er de komende jaren grote veranderingen op til staan in de autosector is een understatement. Neem nu Renault, het Franse concern gaat hoogstwaarschijnlijk de komende jaren twee entiteiten oprichten. Eentje met de focus op elektrificatie en eentje met de focus op auto's met klassieke verbrandingsmotoren. Het Chinese Geely lijkt nu interesse te hebben in die laatste tak.

Nissan doet niet mee

Volgens twee anonieme bronnen van Reuters wil Geely samen met een momenteel onbekend oliebedrijf 60% van de aandelen in handen krijgen van Renaults afdeling van auto's met verbrandingsmotor. Of anders gezegd; de divisie van Renault dat auto's zoals de Clio, Mégane en Captur bouwt zou daardoor in handen komen van de Chinese autogigant. Het is te zeggen: Geely krijgt 40% van de aandelen, het oliebedrijf 20% en Renault ook nog eens 40%.

Renault Geely

Amper een maand geleden nog liet Renault weten dat het in de nabije toekomst een grotere focus wil leggen op een elektrische toekomst, met of zonder alliantiepartners Nissan en Mitsubishi. Nissan zou volgens Reuters daarenboven geen zin hebben om een belang te nemen in de afdeling van Renault dat instaat voor verbrandingsmotoren. Waardoor Renault zonder twijfel op zoek is naar andere investeerders. Trekt Geely aan het kortste eind, dan kan het Renault voortaan naast merken zoals Polestar, Volvo, Lynk&Co en Lotus zetten. Waardoor Geely zich stelselmatig aan het uitwerken is tot een autogigant om rekening mee te houden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 20:17
afbeelding van andre123

en weer dreigt een europees bedrijf in gele communistische handen te vallen...
de uitverkoop gaat verder...die domme europeanen leren het toch nooit denken de chinezen.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws