Renault focust op EV-plannen, desnoods zonder Nissan

Renault EV plans

Dat er al langer een haar in de boter zit tussen Renault en Nissan is een publiek geheim. CEO van Renault Luca De Meo maakt nu duidelijk dat het Franse merk een EV-divisie op zal richten... met of zonder Nissan. Komt een scheiding steeds dichterbij?

Stilstaan is achteruitgaan. Dat beseffen ze maar al te goed bij Renault. Uit vrees dat het Franse merk hopeloos achterop gaat lopen in de EV-race, heeft CEO Luca De Meo besloten niet te wachten op zijn alliantiegenoten Nissan en Mitsubishi. Zo wil hij zelf een EV-divisie op poten stellen om de toekomst van het merk te garanderen.

Scheiding in de maak?

De Meo's besluit maakt deel uit van een veel groter plan van het Franse Renault. Het merk noemt het alvast "Renaulution" en wil met een slimme aanpak het Franse merk wapenen voor de komende jaren. Elektrificatie maakt daar uiteraard een sterk deel van uit. Alleen wordt het dus stilaan pijnlijk duidelijk dat Renault en Nissan geen gezamenlijke aanpak voor de toekomst klaar hebben liggen.

Renault EV plans

Het lijkt alvast de zoveelste scheur in de alliantie ontstaan na het arrest in 2018 van voormalig topman Carlos Ghosn. Die saga heeft tegenwoordig Hollywood-allures gekregen vol intriges, bedrog en achterbakse handelingen. Terwijl het morrelde aan de top, bleven partners Nissan, Renault en Mitsubishi echter in een soort van voorgeborchte. Teamplayer die De Meo is, houdt hij wel de deur open. Zo zegt de Italiaan dat Renault lekker haar eigen ding gaat doen maar dat Nissan en Mitsubishi altijd welkom zijn om mee op de kar te springen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Gedece 18:25
afbeelding van Gedece

Met een geflopt gamma (micra en voor de rest iets noemenswaardig?) en een reeds ter dood veroordeelde Europese tak en dan weer gereanimeerd Mitsubishi zou ik inderdaad ook alleen verder gaan.

Bassie 12:16
afbeelding van Bassie

Alleen verder gaan is moedig maar niet realistisch anno 2022. Ik zou een partner zoeken

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws