Nu wel officieel: Toyota RAV4

2012 Toyota RAV4

Met een valse start raakten de lijnen van de nieuwe Toyota RAV4 bekend. Vanavond werd hij ook officieel onthuld. Hieronder vind je de officiële info en beelden terug.

Wie zich afvraagt waar de naam voor staat, het is een afkorting van Recreational Active Vehicle met 4-wielaandrijving. In 1994 was het nog een driedeurs 'Fun Cruiser', tegenwoordig is het een volgroeide vijfdeurs terreinwagen. De snoet is onmiskenbaar Toyota, met de heldere koplampen en de specifieke plaatsing van de Daytime Running Lights. Ook de achterzijde vertoont veel gelijkenis met de andere modellen.

2012 Toyota RAV4

Gegroeid is hij zeker, 205 mm extra in de lengte, 30 mm in de breedte. Dat maakt plaats voor een nieuwe kleine terreinwagen, al is daar nog niets over bekend. Hij is ook lager (-25 mm), waardoor hij iets minder geschikt is voor alle terrein. Daar staat tegenover dat de wielbasis met een goeie 10 cm toenam en ook de bagageruimte één vierde groeide tot 547 liter en 100 liter extra opbergvak onderin. De toegang tot de koffer gebeurt niet meer door een zijwaarts openscharnierende deur, wel door middel van een (optioneel elektrische) kofferklep.

2012 Toyota RAV4

De commentaren op het interieur bij de gelekte beelden waren niet mals, toch zegt Toyota dat het interieur volledig opnieuw ontwikkeld werd en een kwalitatievere indruk geeft. Ook zorgden de ingenieurs voor een betere ergonomie, door de instelbaarheid van de zetels wat te vergroten, maar ook door het zicht rondom te verbeteren. Zo werden de A-stijlen bewust wat meer naar buiten geplaatst.

2012 Toyota RAV4

Toyota biedt drie motoren aan, met in totaal drie vermogensversies. De kleinste motor is de enige benzine; een 2.0 met 151 pk (167g/km CO2). Daarnaast zijn er twee diesels, een nieuwe 2.0D met 124 pk (127 g/km CO2) en een vertrouwde 2.2D met 150 pk (147 g/km CO2). De 2.0 diesel is enkel beschikbaar met tweewielaandrijving (waardoor de wagen eigenlijk RAV2 zou moeten heten...).

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Cuore Sportivo 08:15
afbeelding van Cuore Sportivo

Frisse verschijning in SUV-land. Al vond ik de vorige nog steeds mooi vinden.
Zou hem wel nooit in 2WD kopen dan :-)

Kevin 11:21
afbeelding van Kevin

Ik vind hem niet mooi :s

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws