Kia design chief Peter Schreyer wordt Hyundai-Kia president

Peter Schreyer

Kia Motor Corp heeft zijn hoofd designer, de Duitse Peter Schreyer, gepromoveerd tot President van Hyundai-Kia. Hiermee wordt de ex-audi tekenaar één van de drie presidenten bij Kia en tevens de eerste niet-Koreaan in deze positie.

Peter Schreyer blijft wel hoofd designer bij Kia maar krijgt nu ook grotere verantwoordelijkheid binnen het bedrijf. Met deze zet wil Kia duidelijk af van het "goedkoop" en "lage kosten" imago en zich richten op "design" en "globalisering". Kia steekt dan ook niet onder stoelen of banken dat het, samen met zusterbedrijf Hyundai, BMW en VAG wil voorbijsteken op designvlak.

Schreyer, die in 1980 startte bij Audi, maakte vooral naam en faam bij Volkswagen waar hij in 1998 de New Beetle tekende. Ook stond hij mee aan de tekentafel van de Audi TT. In 2006 werd hij Chief Design Officer bij Kia. Daar zorgde hij voor de eigen identiteit van Kia met de bekende Tiger nose grille.

Kia verwacht volgend jaar 2.75 miljoen wagens te verkopen wereldwijd.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Moarenfin 22:53
afbeelding van Moarenfin

Als je ziet welke sprong voorwaarts Kia/Hyundai pakweg de laatste 6 jaren maakte, dan kan je je afvragen waar ze over 6 jaren zullen staan? Gegarandeerd in de top 3 van de grootste autofabrikanten in de wereld denk ik. 10 jaren geleden maakten ze gortlelijke auto's waar je nog niet dood in gevonden wil worden.... sedert het voorjaar rijdt zelfs ondergetekende in een nieuwe i30. Fantastisch rijdende auto en op elk gebied gevoel van kwaliteit. Goe bezig, die mensen bij Kia/Hyundai.

PieterE 18:28
afbeelding van PieterE

"Kia steekt dan ook niet onder stoelen of banken dat het, samen met zusterbedrijf Hyundai, BMW en VAG wil voorbijsteken op designvlak."... Je moet toch niet veel kunnen om VAG op designvlak voorbij te kunnen steken...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws