Ook R-Design voor de nieuwe Volvo V60, S60 en XC60

Volvo XC60 V60 S60 R-DESIGN

Ook de recent gefacelifte Volvo 60-modellen krijgen het R-Design pakket. Volvo nam de sportievere modellen in wereldpremière mee naar het autosalon van New York.

Als de standaard S60, V60 en XC60 er maar iets te braaf uitzien naar je smaak kan je vanaf nu ook kiezen voor het R-Design pakket. Een sportieve bumper, imposante 19" velgen en twee uitlaatpijpen doen de Volvo's er ineens een pak beter uitzien.

Het pakket is beschikbaar op elke motorisatie gaande van de D2 diesel met 115 pk (buiten op de XC60) tot de 3 liter zescilinder T6 turbobenzine met 304 pk. Bij deze snelste T6 motorisatie pakten ze ineens ook de automatische versnellingsbak aan, in de S60 T6 brengt deze je nu in 5,9 seconden van 0 naar 100 km/u (voorheen was dit 6,1 seconden).

R-Design modellen zijn eveneens standaard uitgerust met nieuwe sportzetels met ingewerkt R-Design logo. De rest van het interieur is bekleed met inlegstukken met een geperforeerde look, contrasterende stiksels en een zwarte dakhemel.

Volvo V60 R

Het chassis van de S60 en de V60 werd 15 mm lager gelegd met een 15 percent hogere stijfheid van de veren. Achteraan krijgen de R-Design modellen monotube schokdempers die een snellere demprespons bieden dan de standaard exemplaren. Vooraan werden de veerpoottorens verbonden via een veerpootbrug (strut bar) voor een stijvere carosseriestructuur.

De R-Design modellen zijn beschikbaar in elk land dat ook de standaardmodellen verkoopt. Volvo verwacht dat minstens 10% van hun klanten voor zo'n sportief model zullen kiezen. De R-Design modellen spelen volgens hun ook een belangrijke rol in de verjonging van hun cliënteel.

Auteur: Auteur: Nathan
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Rob 12:52
afbeelding van Rob

Het blijft een leuk pakketje dat Volvo's net iets meer afmaken. Alleen jammer dat bijna elk instapdieseltje dit pakket heeft. Maakt het toch iets minder speciaal.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws