Officieel: Lamborghini Huracán LP610-4

lamborghini-huracan-2014

Eens in de tien jaar vernieuwt Lamborghini haar instapmodel en die tijd is nu gekomen. Na vele speciale edities maakt de Gallardo plaats voor de Huracán een auto waarvan we dachten dat hij Cabrera zou gaan heten.

Maar dat doet hij dus niet en terwijl de Huracán benaming ons wat doet denken aan de Huayra van Pagani, zijn de looks op en top Lamborghini. Hij krijgt een nieuwe V10 en is standaard voorzien van 610 pk, waarmee je de topsnelheid van 325 km/u moeiteloos kan bereiken. Een 0-100'je gaat nog sneller, in slechts 3,2 seconden haspel je dat nummertje af. Een 0-200'je doe je overigens in 9,9 seconden.

lamborghini-huracan-2014

Doppia Frizione

Een Lamborghini Huracán weegt 1.422 kilogram en kan daarmee een verhouding van 2,33 kg/ pk voorleggen. Het verbruik bedraagt 12,9 l/100 km (en een CO2-uitstoot van 290 g/km). De overbrenging gebeurt via een zevenversnellingsbak met dubbele koppeling (in het Italiaans lyrisch als Lamborghini Doppia Frizione benoemd), de aandrijving gebeurt op de vier wielen met een elektrisch gecontroleerd vierwielaandrijfsysteem. Met een knopje op het stuur kan je switchen tussen de verschillende rij-instellingen. Die gaan van relatief comfortabele weginstellingen tot een extreme circuit afstelling.

lamborghini-huracan-2014

en dan de naam

Lamborghini kiest voor Huracán - met die gekke á erin - vanwege de link met het stierenvechten. Huracán was een stier die berucht was uit zijn gevechten in de tweede helft van de 19e eeuw. De naam symboliseert moed en aanvalssterkte. Hij werd legendarisch vanwege zijn onoverwinnelijkheid.

lamborghini-huracan-2014

De Huracán wordt begin 2014 aan een select publiek voorgesteld, vanaf de lente beginnen de eerste leveringen. Wij kijken alvast uit naar de eerste ontmoeting op het salon van Genève.

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
yoran 10:20
afbeelding van yoran

olé

Pol 11:17
afbeelding van Pol

Zo weer een nieuwe platgeslagen Audi

Pieter A. 11:24
afbeelding van Pieter A.

haters gonna hate. Maar ik zie hier niets Audi in. Dat ze hetzelfde consortium zijn is een feit, geen verwijt :)

Adriaan 11:39
afbeelding van Adriaan

Hij doet me meer denken aan de concept lotus elan.
http://www.hdwallpapersinn.com/wpcontent/uploads/2012/12/2010_Lotus_Elan...

GerardDC 11:39
afbeelding van GerardDC

Deze heeft enorm veel weg van de Lotus Esprit die CEO Danny Bahar 2 jaar geleden op de wereld los liet. Dus zo Audi lijkt ie me niet...

Yeelen 11:43
afbeelding van Yeelen

Het gekke á-tje toont waar de klemtoon ligt, vond het al raar klinken toen Shmee150 op zijn FB-pagina Hurácan schreef. Ik vind hem er wel oké uitzien, niet spectaculair in uiterlijk of prestaties. Als Ferrari-fan valt het dus goed mee :)

Quin 12:51
afbeelding van Quin

Evolutie ipv revolutie, maar niettemin ziet het er goed uit!

Techno Patat 13:12
afbeelding van Techno Patat

Agreed! Veel beter dan de laatste Gallardo facelift allesinds!

Stealth 16:03
afbeelding van Stealth

Instapmodel met 610pk ;-) Ben er niet onmiddellijk weg van. Vooral in profiel denk ik nee. Als fan van een AM Vantage zal ik voor een andere lijn zijn waarschijnlijk. Des gouts et des couleurs ... Gelukkig zit Lamborghini onder de vleugels van Audi, vrees dat het anders al game over zou zijn.

Glenn 00:27
afbeelding van Glenn

Ik vind het een knappe verschijning. Clean en aggressief.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws