Officieel: Bentley GT3-R

001-bentley-continental-gt3-r-1

Minder extreem dan we dachten, maar met 580 pk en een lager gewicht is luxueuze pret gegarandeerd in deze GT3-R.

We wisten dat Bentley iets in petto had. Die 'petto' is deze tot 300 stuks gelimiteerde GT3-R. Een Continental GT die onder handen is genomen door Bentley Motorsport. Het resultaat is een racewagen voor de straat. Onder de kap werd de 4-liter V8 opgepompt tot 580 pk en 700 Nm koppel. Die kracht wordt dan via een ZF-automaat met acht versnellingen naar de achterwielen gestuurd. Ongeveer toch, want hoewel de GT3-R het vierwielaandrijvingssysteem heeft van de Continental GT, wordt van nature de meeste kracht naar de achterste wielen gestuurd.

bentley-continental-gt3-r-1

100 kilo lichter

Door het plaatsen van een titanium uitlaat en het verwijderen van de achterbank wist Bentley enkele kilo's van de wagen te schaven. Niet dat hij daardoor een lichtgewicht wordt, want de GT3-R legt nog steeds zo'n 2.195 kilo in de weegschaal. Bezwaarlijk een pluimpje te noemen dus. Toch weet de lichtere en snellere Continental GT een sprintje naar de honderd te trekken in 3,8 seconden. De luchtophanging en carbon silicon carbide remschijven zorgen dan weer voor een betere handeling in de bochten.

bentley-continental-gt3-r-1

300 stuks

Het uiterlijk werd ook herbekeken door de jongens van Bentley Motorsport. De bumper vooraan krijgt een carbon voorspoiler en koelsleuven op de motorkap laten geen twijfel dat deze Bentley meer dan potent is. Achteraan zien we dan weer een joekel van een spoiler op de koffer. Binnenin is het - hoewel het een straatlegaal scheurijzer moet zijn - weer een overdaad van luxe met leder, alcantara en carbon. Het geheel wordt daarna nog overgoten met een wit kleurtje en specifieke groene accenten.
Bentley gaat maar 300 stuks maken van deze GT3-R, dus snel zijn is de boodschap.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Techno Patat 14:12
afbeelding van Techno Patat

Dat spoiler en stickerpacket verwacht je op een mustang (in het beste geval....), niet op een conti? En die uitlaten? En dat gewicht? En die motorkap? En...!? Gesproken van een teleurstelling voor mij :(!

Het enige dat nog leuk gedaan is is de manier waarop de achterbank is weggehaald...

Yvesw 14:55
afbeelding van Yvesw

"Het enige dat nog leuk gedaan is is de manier waarop de achterbank is weggehaald..." Je bedoelt met gouden schroevendraaiers en fluwelen handschoenen? Of? :-p

Techno Patat 16:54
afbeelding van Techno Patat

Neje, dat ze het dan zo netjes terug hebben opgevuld met leer en ander materiaal! In de CLK63 blackseries zaten er gewoon 2 voetbadjes achter je op de plek waar normaal de zetels zitten :P!

Yvesw 17:59
afbeelding van Yvesw

Weet ik wel hoor Patat ;-) Mij lijkt het weer allemaal extra gewicht... Gewoon open laten en de koffer dichtlassen!

Techno Patat 18:21
afbeelding van Techno Patat

I know you know! En ik had de ironieknop aangelegd eigenlijk ;-)!

Waxweazel 15:01
afbeelding van Waxweazel

De achterbank vind ik ook netjes verwerkt.
En inderdaad, dat (over-) gewicht is toch wel teveel :s

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws