Peugeot RCZ krijgt 2de generatie

peugeot_rcz_16thp_200_03

Goed nieuws voor fans van Franse coupés, de RCZ krijgt een volgende generatie. Dat wist merkdirecteur, Maxime Picat, te vertellen aan Nederlandse media.

Het zag er eventjes niet goed uit voor de Audi TT-concurrent van Peugeot. PSA (Peugeot Société Anonyme, de groep die Citroën en Peugeot in handen heeft) is namelijk van plan om tegen 2020 het aantal modellen van haar twee merken terug te schroeven van 45 naar 26 modellen. Daardoor leek het er even op dat er geen vervolgverhaal zou zijn voor de RCZ, een coupé die in een nichemarkt zit.

Uptown RCZ

Niets van waar blijkbaar. 'We komen met een tweede generatie', aldus Picat. Meer hoeven wij niet te horen. Op lange termijn heeft PSA trouwens het plan om Citroën terug meer down market te sturen en van Peugeot een premiummerk te maken. Het DS-label van Citroën is intussen een apart upmarket merk.

Voor de RCZ betekent het vooral dat hij op het EMP2-platform van de nieuwe 308 kan zitten. Waardoor hij nog lichter wordt en vooral eindelijk een onafhankelijke wielophanging zal hebben achteraan. Twee zaken die de RCZ R naar een hoger niveau zullen tillen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws