NEVS stelt SAAB 9-3 EV prototype voor

nevs-saab-9-3-ev-prototype-2014_01

In het Zweedse Trollhättan was het vandaag feest, NEVS liet er de eerste productie-prototypes van de 9-3 Electric Vehicle zien.

Volgens SAAB, of beter NEVS, zijn de rijkwaliteiten van de SAAB 9-3 Aero waar deze EV op gebaseerd is, volledig behouden. Dat komt omdat de accu's onder de vloer van de auto zijn ingebouwd, zodat de gewichtsverdeling 50/50 blijft en ook het zwaartepunt laag gehouden wordt.

grenzen opzoeken

Met deze 9-3 Electric Vehicle wil NEVS de start van een nieuw hoofdstuk aanduiden. De auto die je op de foto's ziet is één van de eerste prototypes en werd al in mei van dit jaar geproduceerd. Hij werd uitgerust met lithium-ion accu's van Beijing National Battery Technology. Op dit moment krijgen de prototypes nog begrensde specificaties. Zo rijdt hij "maar" 200 km ver op één laadbeurt, werd de snelheid begrensd op 120 km/u en trekt de auto in 0-100 km/u op in 10 seconden. Met een vooropgesteld vermogen van 140 pk verwachten we toch meer van het uiteindelijke productiemodel.

nevs-saab-9-3-ev-prototype

NEVS begrenst de prototypes omdat ze ze gebruiken als referentie voor de specificaties van de productiemodellen. Ook worden de wagens nog gebruikt om de technische ontwikkeling verder op uit te voeren en om de fabriek verder op punt te zetten. Veel verder wordt er op de begrenzing niet in gegaan.

financiële onzekerheid

Het is nog maar de vraag of deze SAAB 9-3 Electric Vehicle in productie zal gaan. NEVS heeft namelijk moeilijkheden om de financiering rond te krijgen, een probleem dat de vorige eigenaars van SAAB ook al de haren deed uittrekken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws