Officieel: Volvo V60 Cross Country

volvo-v60-crosscountry_3

Deze had je niet zien komen. Na de introductie van de XC90 verwachtten we niet dat Volvo prompt nog een nieuw terreinmodel zou voorstellen. Toch doen ze dat met deze V60 Cross Country.

Of hij ter vervanging komt van de stilaan ouder wordende XC70 wordt niet vermeld maar het wordt wel weer druk in dat crossover segment bij Volvo. De V60 Cross Country positioneert zich boven de V40 Cross Country.

Volvo maakt voor deze ruige variant van de V60 gebruik van het bekende recept. Hij krijgt een grotere bodemvrijheid dan zijn stationwagonbroer en doet het ook met beschermplaten op de flanken en skidplates vooraan en achteraan onder de bumper. Spatbordverbreders in grijze kleur doen hem stoerder ogen, terwijl de geïntegreerde uitlaten laten zien dat je geen basismotorisatie meekrijgt.

Volvo-V60-CrossCountry

Voor den Amerikaan

In de USA en Canada zal de V60 Cross Country het eerst te zien zijn. Daar krijgt hij een 250 pk sterke benzinemotor en vierwielaandrijving. Het geheel wordt gekoppeld aan een automatische versnellingsbak. Deze combinatie komt echter niet naar Europa. In Europa zal hij vanaf het late voorjaar 2015 te zien zijn. Vooer Europa voorziet Volvo viercilinder DRIVe diesel- en benzinemotoren. Ook komt er in Europa een voorwielaangedreven versie.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Carlos 11:03
afbeelding van Carlos

Wauw. Benieuwd naar live beelden ^^.

Filip1974 12:56
afbeelding van Filip1974

Het word druk in dit segment: Seat Leon X-perience, Audi A4 en A6 Allroad, VW Golf en Passat Alltrack, Skoda Octavia Scout, Subaru Outback.
Voordeel is als je met dit type wagen rijd, dan heb je iets anders dan alle anderen.
Vind hem wel iets hebben deze Volvo.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws