Officieel: Ferrari LaFerrari XX K is trackdayspeeltje voor hyperrijken

ferrari-laferrari-xx-k_02

Ferrari vindt dat er genoeg aandacht is gegeven aan de McLaren P1 GTR, tijd om hun extreemste creatie lost te laten op de wereld. Enkel voor op het circuit, 1.050 pk en extremer vormgegeven dan een videoclip van Marilyn Manson. De XX K, krijgt de 'K' van KERS, maar is alles behalve zompig fruit.

Dat het een hete strijd is helemaal bovenaan autoland. Bij McLaren vroegen klanten voor een extremere P1 en die kwam er in de vorm van de P1 GTR. Ferrari, die hadden vroeger al de op een Enzo gebaseerde FXX en doen dat trucje opnieuw met de LaFerrari XX K. Die is gebaseerd op de LaFerrari - of wat dacht je? - en zal enkel te gebruiken zijn op het circuit. Meer nog, enkel wanneer Ferrari zegt dat je er mee op circuit mag.

Onder de kap een totaalvermogen van 1.050 pk. Daar zorgt enerzijds de 860 pk sterke V12 voor, de rest van die getalletjes vult de elektromotor aan. Het piekvermogen ligt op 9.000 toeren per minuut (!) en de motor zelf gaat de begrenzer in bij een waanzinnig hoge 9.250 tpm. Alle kracht wordt via de DCT-automaat met 7 trappen naar de achterwiel gestuurd.

ferrari-laferrari-xx-k

Het mag wat meer zijn

Uiterlijk is de XX K vooral heel dik. Misschien zelfs wat overdreven, maar dat is net het fijne aan deze wagens. Nog wat breder, gigantisch veel spoilerwerk en een schreeuwerige livrei. Schoeisel van dienst is 19-duims groot vooraan en 20-duims groot vanachter. Contactrubber met Moerder aarde wordt voorzien door Pirelli in de vorm van P-Zero Slicks. Brembo zorgt dan weer voor stopkracht met carbon keramische remschijven.

Een prijs? Als je er naar moet vragen zal je het waarschijnlijk niet kunnen betalen. Wij dromen alvast van een raceklasse tussen de McLaren P1 GTR en deze Ferrari LaFerrari XX K...

ferrari-laferrari-xx-k

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Ken Engrie 12:48
afbeelding van Ken Engrie

straks gaat dat ding nog sneller dan hun formule 1 auto van het voorbije seizoen.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws