Komen Volvo Polestar-modellen toch naar België?

volvo-s60-v60-polestart-2013-04

Na een lange performancestilte kan je sinds vorig jaar terug bij Volvo terecht voor een snelle Zweed. Althans in het buitenland. De Polestar-modellen van de V60 en S60 waren zo snel de deur uit, dat ze bij Volvo stilaan toegeven dat ze een foute beslissing hebben gemaakt door de productie te beperken. Meer exemplaren en nieuwe modellen zijn dan ook onderweg.

Het was Volvo's senior VP voor product planning, Lex Kerssemakers, die het verhaal uit de doeken deed tegenover Amerikaanse media. 'We hebben een fout gemaakt door de wagens te limiteren tot maar 750 exemplaren. Ik wou gewoon niet dat de wagen stof zouden vergaren moesten ze niet verkocht worden. Dan wordt het een vloek voor de dealers. Gelukkig gingen ze een stuk vlugger de deur uit dan we hadden durven dromen.'

Meer Polestar-modellen

Die snelle uitverkoop gaat zijn gevolgen hebben. Volvo heeft namelijk een businessmodel gezien in de verkoop van dure, performante wagens. Daardoor zal het merk meer exemplaren van de S60 en V60 Polestar bouwen en op lange termijn de Polestar-badge ook op andere modellen lepelen. Wij gokken alvast op een V40 & XC90 Polestar.

Even opfrissen

Polestar is zowat het huistuningsmerk van Volvo. Met referenties in de STCC, het V8 Supercars-kampioenschap en gewoon op de openbare weg. De S60 & V60 Polestar zijn daar het summum van. Een soort van Audi RS, maar dan uit Zweden. Onder de kap van het duo een 3.0-liter 6 cilinder benzinemotor met twin-scroll Borg Warner turbo. Goed voor 350 pk en een sprintje naar de honderd in 4,9 seconden.

De productie werd gelimiteerd tot 750 stuks waardoor je ze maar kon krijgen in een beperkt aantal landen. Specifiek waren dat Canada, Japan, thuisland Zweden, VK, VS en Nederland. Landen die het model blijkbaar konden smaken want in no time waren de exemplaren de deur uit. Waardoor Volvo nu heeft beslist om er meer te maken. Nu nog enkele modellen in België krijgen en het weekend kan al niet meer stuk...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws