Honda HR-V kent Europese specs

honda_hr-v-2015_6

Met nog twee weken te gaan tot het salon van Genève vond Honda het tijd om ons de Europese versie van de HR-V te laten zien. Een naam die je nog kent uit de jaren '90 maar die tegenwoordig op een heel andere potje koopwaar plakt.

Net zoals zijn voorganger is de HR-V een SUV, al is deze nieuwe iets minder uitdagend dan de HR-V die destijds met drie deuren op de markt werd gebracht. Toch wil Honda ons doen geloven dat het een karaktervolle coupé met de looks van een SUV is.

De HR-V neemt het Magic Seat systeem uit de Civic over, waarbij de zitting van de zetel mee wegklapt als je de achterbank neerklapt. Verder biedt de HR-V standaard Honda's City Brake Active System. Een intelligente cruise controle, Forward Collision Warning, Lane Departure Warning en Traffic Sign Recognition zijn dan weer een aantal van de veiligheidsitems die je in de optielijst kan vinden.

Motorisch zijn er de nieuwe 1.5 i-VTEC met 130 pk en een 120 pk sterke 1.6 i-DTEC. De benzinemotor kan desgewenst gekoppeld worden aan een CVT-automaat. Prestaties van de motoren maakt Honda voorlopig nog niet bekend.

De Honda HR-V kan je bekijken op het salon van Genève van 5 tot 15 maart. Vanaf de zomer van dit jaar vind je hem ook bij de dealers.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws