Hyundai RM15: Veloster met 300 pk sterke middenmotor

hyundai-rm15-veloster-2015_01

Naast New York is nu ook in Seoul het autosalon in volle gang. Daar valt vooral veel Zuid-Koreaans nieuws te rapen. Zoals deze RM15 concept van Hyundai, een Veloster met de motor achter de chauffeur. En heel misschien komt 'ie wel in productie.

Het is niet de eerste keer dat Hyundai uitpakt met een Veloster met middenmotor, maar deze keer ziet het er al een stuk realistischer uit. In die zin dat de carrosserie aangepast is met de nodige koelsleuven om het blok achterin gekoeld te krijgen. Dat blok is een 2.0 T-GDI viercilinder met een vermogen van 300 pk en 383 Nm dat zijn kracht via een handmatige zesbak naar de achterwielen wordt gestuurd. Genoeg om de 1.260 kilogram zware Veloster naar de honderd te sturen in 4,7 seconden.

Laten we echter even terug naar het uiterlijk gaan. Dat krijgt een livrei die geïnspireerd is op die van op de i20 WRC. Daarnaast merk je meteen de dikkere achterkant en de knoert van een spoiler op. De velgen zijn 19-duims groot en krijgen rubber dat vooraan 235/35 19R en achteraan 265/35 R19 meet.

hyundai-rm15-veloster-2015

Hamvraag is natuurlijk wat de Zuid-Koreanen van plan zijn met deze concept. Een tijd terug werd er namelijk een prototype gespot op de openbare weg. Er zijn dus twee opties: Of Hyundai werkt aan een nieuwe raceklasse, of het model komt daadwerkelijk in productie. Laten we alvast hopen op dat laatste. Want een Veloster MR, daar zeggen we geen nee tegen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws