Toyota RAV4 krijgt facelift en Hybride

toyota-rav4-hybrid-04

Op het autosalon van New York stelt Toyota haar nieuwe RAV4 voor. Dat die crossover een facelift krijgt is bijzaak, het belangrijkste is de hybride-variant waarin de RAV4 nu beschikbaar is.

Toyota wou vooral de RAV4 Hybrid voorstellen in New York, maar smukte de wagen voor de volledigheid ineens even op. De facelift is dan ook beperkt tot een minimum: nieuwe grille, bumper en koplampen. Alles wat scherper en hoekiger getrokken en daarom beter passend in het bestaande Toyota-gamma.

Onder de kap ligt er voor het eerst een elektromotor in de RAV4. De hybride krijgt een atmosferische 2.5 liter benzinemotor met vier cilinders onder de kap die zich laat assisteren door een elektromotor. De elektromotor drijft enkel de achteras aan. Specificaties van de RAV4 Hybrid kregen we nog niet mee.

Toyota RAV4 krijgt facelift en Hybride

Binnenin werden de materialen wat geüpdatet en krijg je een nieuw kleurenscherm binnenin. Wie in de optielijst duikt vindt er adaptive cruisecontrol terug, LED-koplampen, een Pre-Collision System met voetgangersdetectie en een 360 Panoramic view monitor.

De Toyota RAV4 is begin 2016 beschikbaar bij de dealer.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Adriaan 13:18
afbeelding van Adriaan

Zal wel voor de amerikaanse markt zijn. Redactie, een idee of die ook naar België komt?

Yvesw 14:56
afbeelding van Yvesw

Jawel, komt normaal ook naar België.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws