Renault lanceert KWID, maar niet voor onze markt

renault-kwid-1

Renault lanceert vandaag een nieuwe A-segmenter en geeft die de naam 'KWID'. Voor je je afvraagt wààr ze die nog extra in hun aanbod kwijt kunnen: hij is vooral voorzien voor Brazilië, China, Rusland en India.

Dat maakt de wagen er niet minder interessant op. Renault gebruikt voor dit model het modulaire platform van de Renault-Nissan alliantie. Bij die groep heet dat platform CMF, ofte Common Module Family. Onder de kap zit een nieuwe 0.8 TCe benzinemotor die volgens Renault een erg laag verbruik laat optekenen. Hij wordt gekoppeld aan een nieuwe vijfversnellingsbak.

Uiterlijk heeft de KWID wel wat weg van een crossover, hij krijgt dan ook een bodemvrijheid van 180 mm en als je naar de voorzijde kijkt, hadden ze er evengoed een Dacia-badge kunnen opkleven - al wordt nergens vermeld dat dat nooit zal gebeuren, dus wacht nog even af.

Binnenin krijg je een digitaal instrumentenpaneel met 7 duimsscherm voor de bediening van je infotainment.

Mocht je denken de KWID-benaming al eerder gehoord te hebben, dat kan kloppen. Renault gebruikte deze naam vorig jaar voor een concept car met dezelfde naam, waarvan dit productiemodel zou zijn afgeleid.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Jo 12:01
afbeelding van Jo

Low cost is duidelijk zichtbaar in de details
1 sprinkler voor de voorruit
3 bouten per wiel
waar hebben ze nog op bespaard?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws