Autonieuws: Officieel

Deze M4 GTS luidt begin waterstofinjectie voor BMW-productiewagens

BMW heeft de M4 GTS Concept vanonder het doek gehaald; een M4 die voortaan zijn drank verdunt met water. Denk echter niet dat het daardoor een doetje wordt.

Waterstofinjectie, BMW pakte er een tijd terug mee uit op haar safety car voor de MotoGP. Die M4 met zwaailichten krijgt nu een conceptuele afgeleide in de vorm van deze M4 GTS Concept. Een concept die op zijn beurt zal zorgen voor een productie-afgeleide. Kwestie van het moeilijker te maken dan het is.

Wat er dan zo speciaal is aan deze M4 GTS Concept? Wel, de 3.0-liter Twinpower zes-in-lijn benzine krijgt versterking van een waterstofinjectiesysteem. Dat systeem sprayt vlak voor de ingang van de cilinder wat water zodat de temperatuur van het binnenkomende lucht- en benzinemengsel voelbaar daalt. Daardoor kan - kort door de bocht - de turbodruk wat naar boven geschroefd worden. Het resultaat in krachtwinst laat BMW nog even in het duister. Het is tenslotte nog maar een concept.

Image
bmw-m4-gts-concept_02

Acid orange

De M4 GTS Concept heeft trouwens niet enkel veranderingen onder de kap. Ook de carrosserie wordt onder handen genomen. Zo vind je voortaan voor- en achteraan een spoiler terug die je handmatig kan verstellen. De motorkap, die is dan weer van CFRP (carbon-fibre-reinforced plastic) waardoor het zwaartepunt lager moet liggen. Een breder koelsleuf vooraan zorgt voor een optimale luchtstroom. Tenslotte pronken de achterlichten met OLED-technologie.

Image
bmw-m4-gts-concept_02

Aanpassingen die je waarschijnlijk zo kan terugvinden op de daadwerkelijke productieversie van deze M4 GTS. De kleurtjes mogen ze ook zo overhevelen van concept naar productie, want het Frozen Dark Grey Metallic staat heerlijk met de Acid oranje accenten. Dan zwijgen we trouwens nog over het knap setje velgen (19-duim voor, 20-duim achter).

Op het Pebble Beach Concours d’Elegance zal BMW de wagen aan het publiek voorstellen, wij gokken op een onthulling van het productiemodel volgend jaar op het autosalon van Genève.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen