Officieel: Audi e-tron quattro concept is voorbode Q6

audi-etron-quattro-concept_01

Audi is volop bezig met de ontwikkeling van een elektrische SUV. Voor we daarvan de productievariant krijgen te zien tovert het merk met de vier ringen eerst nog een concept op ons bord in de vorm van deze e-tron quattro concept.

Volgens Audi moet elektrisch rijden een plezier zijn, geen compromis. Om dat aan te tonen presenteren ze op het autosalon van Frankfurt de e-tron Quattro; hun visie op elektrisch rijden die niet veel later een productie-afgeleide zal krijgen.

Visueel kan de Q6 concept alvast in het rijtje gaan staan bij het triootje Prologue concepts die Audi vooraf liet gaan. Met een futuristische styling, een - naar Audiaanse normen - kleine grille en extreem sportief uitgesneden plastiek bescherming onderaan. De designers kregen trouwens niet carte blanche om een stoere wagen te tekenen, dankzij bewegende aerodynamische delen over de gehele carrosserie heeft de concept een weerstandscoëfficiënt van 0.25, lager dan dat van de Audi A2 destijds.

audi-etron-quattro-concept_01

Puur elektrisch

Platform van dienst is de tweede generatie MQB waarbij de afmeting van de SUV tussen die van de Q7 en Q5 zweeft (het wordt een Q6, weet je wel). Stevige lithium ion-batterijen worden tussen de achterwielen gestoken vlak onder de bips van inzittende op de achterste zitrij. De kracht van die batterijen wordt richting drie elektromotoren gestuwd. Eén daarvan zit op de voorste as, twee op de achterste. Het is een set-up die ze ook op de R8 E-tron gebruiken.

Krachtcijfers geeft Audi niet mee, maar ze spreken van een range die boven de 500 kilometer zit. Genoeg om de range anxiety teniet te doen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws