De naam is Bond, Aston Martin DB9 GT Bond

aston-martin-db9-gt-bond_01

Om de lancering van de nieuwe Bond-film te vieren lanceert Aston Martin een tot 150 stuks beperkte reeks van de DB9 GT. Die draagt de Bond-naam in het hart maar krijgt spijtig genoeg geen vlammenwerpers onder de motorkap.

Aston Martin en James Bond zijn dikke vriendjes. Snuister maar eens doorheen de filmcollectie en je ziet meteen dat de Britse spion graag rondtoert met een Aston Martin. In de laatste film, Spectre, krijgt 007 zelfs een DB10 onder de kont. Een wagen die nog niet in productie is, dus moest Aston Martin ergens anders gaan tappen voor een speciaal modelletje om de samenwerking in de bloemetjes te zetten.

Het resultaat is deze DB9 GT Bond Edition. Een tot 150 stuks gelimiteerde en steeds in het Spectre zilver getooide coupé met specifieke 20-duims velgen en discrete '007 Bond'-badges op de carrosserie. Binnenin valt dan weer speciale stiksels en logo's te rapen en ook tijdens het opstarten zal je een specifiek Bond-schermpje krijgen. Spijkers, vlammenwerpers, beschermplaat achteraan voor kogels en een parachutestoel vind je spijtig genoeg niet terug in de Bondmobiel.

 aston-martin-db9-gt-bond

Krachtbron van dienst is een atmosferische 6.0-liter V12 met 547 pk en 620 Nm. Genoeg om je in 4,5 seconden naar de honderd te duwen wanneer je geheim agentje speelt. Topsnelheid topt op 295 km/u. Startprijs voor deze speciale editie is een stevige 223.885 euro.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws