Officieel: Audi e-tron Quattro Concept

audi-e-tron-quattro-concept-iaa-2015

Audi heeft nu ook een elektrische vier maal vier, zij het in conceptvorm. Al mag je hem binnen een paar jaar verwachten als Audi Q6, een luxueuze concurrent voor Tesla's Model X.

Want Audi toont wel een concept car, intussen hebben ze de productie van een volledig elektrische SUV voor 2018 bevestigd. Tot dan doen we het met deze concept car.

In totaal krijgt deze concept car 435 pk, al krijg je in een overboost 500 pk tijdelijk ter beschikking. In 4,6 seconden rijdt deze e-tron Quattro Concept van 0 naar 100 km/u, de topsnelheid ligt op 210 km/u.

audi-e-tron-quattro-concept-iaa-2015

Voor het vermogen zorgen drie elektromotoren, waarvan er eentje zich aan de vooras bevindt en de twee anderen de achteras aandrijven. De energie wordt opgeslagen en geleverd in een 95 kWh sterk accupakket, die een radius tot 500 km mogelijk maakt. Laden aan de laadpaal kost 50 minuten, al heeft Audi ook Wireless Charging in de aanbieding, op die manier zal je via inductie kunnen opladen en hoef je geen laadkabel meer te gebruiken.

audi-e-tron-quattro-concept-iaa-2015
audi-e-tron-quattro-concept-iaa-2015

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
battyar 16:15
afbeelding van battyar

Begrijp niet dat er nog wagens voor de openbare weg gemaakt, ingevoerd en verkocht worden die in vier sec. optrekken naar 100km/h en sneller rijden dan 200km/h als je maar 130km/h mag rijden, maar minstens een half uur nodig hebben om verder te rijden als de batterij leeg is.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws