Officieel: Peugeot Traveller

peugeot_traveller_2016_1

Na Citroën eerder deze maand heeft Peugeot ook de specificaties van haar deel van de bestelwagendrieling vrijgegeven. En hoewel die niet zoveel afwijken van Citroëns SpaceTourer legt Peugeot toch eerder de nadruk op meer luxe.

De Peugeot Traveller is er ook in drie lengtevarianten; Compact (4,60m), Standard (4,95m) en Long (5,30m). De kortste is een versie die je nog niet eerder zag, want met de afmetingen van een middenklasse berline laat hij zich makkelijker gebruiken binnen de stad. Toch biedt ook deze variant plaats aan 9 inzittenden. Hoeveel kofferruimte er dan nog overblijft, wordt niet meegedeeld. Peugeot heeft het algemener over een laadruimte die varieert tussen 1.500 en 4.900 liter, daar kan je wel wat in kwijt. Het nuttig laadvermogen bedraagt 1.400 kg, wil je meer, dan kijk je beter naar de Boxer en zijn gelijken.

peugeot_traveller_2016

Qua motoren is er dan weer helemaal geen verschil met zusje SpaceTourer. Ook bij Peugeot bestaat het aanbod uit dieselmotoren met een vermogen tussen 95 en 180 pk. De eerste is een 1.6 HDi, de grootste is een 2.0 HDi met 180 pk. Daartussen zitten nog de 1.6 HDi met 115 pk en de 2.0 HDi met 150 pk. Voor elke dieselaar wat wils dus. Optioneel biedt Peugeot ook het Dangel-vierwielaandrijfsysteem aan.

comfort & vip

Waar de Traveller zich wel onderscheidt van de Citroën SpaceTourer is het comfortvlak. Peugeot legt veel meer de nadruk op comfortitems dan Citroën. De handenvrij openende schuifdeuren mogen dan wel gedeeld worden, Peugeot pocht verder met een handenvrij startsysteem, het 7 inch scherm van het infotainment, rijtijdwaarschuwing en 180° vogelperspectief kijkende camera van het achteruitrijsysteem. Daarbovenop biedt Peugeot je de mogelijkheid uit vier uitrustingsniveau's, waarvan de namen weinig aan de verbeelding overlaten.

peugeot_traveller_2016

De Traveller Allure en Active vormen de 'gewone' varianten met een opstelling tot 9 zitplaatsen. Zij krijgen een kinderspiegel, vliegtuigtafeltjes op de zetels van de eerste zetelrij, airconditioning met drie zones en zachte luchtverspreiding, zonnegordijnen voor de tweede zetelrij, bagageafdekking en een afzonderlijk te openen achterruit. In Business-outfit richt de Traveller zich meer op professioneel vervoer van passagiers, met een makkelijke instap naar de derde zitrij.

peugeot_traveller_2016

De Traveller Business VIP biedt achterin een 'captain chairs' tegenover elkaar geplaatste zetelopstelling met vier plaatsen, of vijf plaatsen met de optionele driezitsbank op de derde zetelrij. De interieursfeer is functioneel en staat volledig in het teken van de passagiers: lederen zetels, sfeerverlichting en een airconditioning met drie zones en zachte luchtverspreiding die los van de verluchtingsroosters werken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws