Officieel: Suzuki S-Cross facelift (2016)

suzuki-s-cross-facelift_01

Suzuki punt haar speelse crossover bij waardoor de S-Cross na zijn facelift een stuk serieuzer voor de dag komt. Met dank aan een injectie chroom op de snoet.

Een wat vergeten speler in het compacte crossoversegment, deze S-Cross van Suzuki. Al pogen de Japanners daar verandering in te brengen met deze facelift. Want hoewel hij over de nodige capaciteiten beschikt, ontbrak het wagen altijd wat een uitstraling. Die uitstraling zou nu een stuk beter moeten zijn door een serieus opgewaardeerd front. Want het bollige guitige design wordt ingeruild voor een serieuze aanblik en al even serieus uitgesneden grille met verticale spijlen.

Eerlijk is eerlijk, het staat hem wel en geeft hem - hier komt de vergelijkingstrein al - wat van de BMW X1 weg. Er zijn alvast slechtere crossovers om mee vergeleken te worden, toch? Eenmaal voorbij de aanblik is het echter wel een stuk braver (lees: zoals vroeger). Achteraan identiek, buiten vernieuwde lichten.

suzuki-s-cross-facelift

Boostertime

Diepgaande technische details ontbreken, wel geven de Japanners mee dat de 1.6-benzine wordt ingeruild voor twee nieuwe smaken. Zo heb je de 1.4-liter Boosterjet met 140 pk (vanuit de Vitara S) en de met één cilinder minder uitgeruste 1-liter Boosterjet met 112 pk (vanuit de Baleno).

suzuki-s-cross-facelift

Dieselaars moeten het doen met de 1.6-diesel met 120 pk en 320 Nm. Een best lekker blok in samenwerking met de vierwielaandrijving.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 08:57
afbeelding van John

Die neus ... Doet mij wat denken aan een pug (hond) of aan een blob-vis. Ik ben er niet meteen verliefd op.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws