Officieel: Pagani Huayra Roadster houdt Italiaans exotisme in leven (2017)

pagani-huayra-roadster-2017_01

Gefortuneerde cabriorijders hebben er vijf jaar op moeten wachten maar het dak mag eindelijk van de Pagani Huayra. Met een vanafprijs van 2.28 miljoen euro en een oplage van 100 stuks houdt het Italiaanse merk alvast haar exotisch signatuur in ere.

Draai en keer het hoe je wil maar Ferrari en Lamborghini zijn ten prooi gevallen aan de verleiding van massaproductie. Waardoor kleine oplages en van de pot gerukte ideeën plaats moesten maken voor een dualzone airco en Apple Carplay-integratie. Gelukkig is er op Italiaanse bodem Pagani nog om het exotisme in leven te houden. Met de heerlijke Zonda, de ondertussen al vijf jaar oude Huayra en de nu nieuwe Huayra Roadster.
De cabriovariant van de coupé zeg maar.

pagani-huayra-roadster-2017

Lichter

Die geniet van nieuwe stylingelementen, kijk maar naar de anders vormgegeven voorzijde en doet het uiteraard zonder dak. Volgens het merk was deze cabrio alvast de moeilijkste technische opdracht die ze ooit ondernomen hebben. Dat blijkt ook wel uit de cijfers, want eigenzinnig als Pagani is mocht de cabrio niet inboeten op de coupé. Een geslaagde missie, want hoewel cabriobroertjes meestal meer gewicht mee zeulen is deze Roadster 80 kilogram lichter (1.280 kg) dankzij het gebruik van koolstofvezel-titanium stukken. Hij is er zelfs stijver van geworden. Met of zonder het koolstofvezel of stoffen dakje erop.

pagani-huayra-roadster-2017

Achterin de bekende V12 vanuit de Mercedes-AMG-stal die schreeuwerige klanken (Zonda) inruilt voor een overvloed aan turbogehis. 764 pk sterk en 1.000 Nm aan trekkracht. Vragen voor meer bij de dealer lijkt ons alvast niet aan de orde. Niet dat je die luxe hebt, want alle 100 exemplaren hebben al lang een baasje gevonden. Nog voor de roadster in productie werd genomen. Met een startprijs van 2.28 miljoen euro moest je alvast aan de vermogende kant van de samenleving staan om aanspraak te maken.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws