Officieel: Nieuwe BMW X3 is groter dan X5

bmw-x3-2017-official_6

Groter dan de X5 uit 2000 welteverstaan, maar het plaatst dingen in perspectief.

De beelden van de X3 kregen jullie eerder vandaag al, dankzij een lek. Maar nu zijn er ook de specificaties van de nieuwe generatie X3. En die meet 4,71 meter lang, 5 centimeter langer dan zijn voorganger, waarmee hij groter is dan de eerste generatie X5 (4,667 meter) uit 2000. Ook de wielbasis tegenovr de vorige generatie X3 nam toe, met maar liefst 15 centimeter, goed voor de benen.

bmw-x3-2017-official

Tijden veranderen dus. De middelste SUV van het BMW-gamma is groot geworden, en mag daarmee ook uitpakken met volwassen motoren. Denk daarvoor bij de introductie aan de X3 M40i. Een dikke drieliter zes-in-lijn zoals je ze graag hebt van BMW, goed voor 360 pk en 500 Nm. 6,8 seconden duurt het vooraleer je de 100 km/u aantikt. Tegen 2020 wordt dat pk-geweld gecounterd met een volledig elektrische X3, al is dat voorlopig nog toekomstmuziek.

Porsche-Centre-Antwerpen

stilaan uitbreiden

Bij introductie zijn er verder nog de xDrive20d met vier cilinders en de xDrive30d, voorzien van zes stuks. De xDrive30i en 20i komen er later nog bij. We gaan er van uit dat er nog wel wat sDrivevarianten zullen bijkomen. BMW meldt alvast dat de efficiëntie van de 8-traps Steptronic transmissie en de xDrive vierwielaandrijving werden verbeterd.

bmw-x3-2017-official

BMW experimenteert wat met autonome technieken in de X3. Active Cruise Control en Driving Assistant Plus zijn er optioneel als pakket, ook Lane Keeping Assist of Lane Change Assist is beschikbaar op deze X3, zij het wat later dit jaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws